Dimarts, 19 de Gener de 2021

Valls donarà el tret de sortida a la temporada de calçots el 13 de desembre amb l'arrencada de la primera ceba

L'Ajuntament, de bracet de restauradors i entitats, organitza per primer cop aquest acte simbòlic que girarà entorn una jornada gastronòmica

04 de Desembre de 2014, per ACN
  • Un manat de calçots amb l'etiqueta de la IGP Calçot de Valls

    ACN

La jornada, que neix amb voluntat de repetir-se cada any, té per objectiu vol promocionar l'autèntica calçotada de Valls i la cuina del calçot de l'Alt Camp. L'esdeveniment inclourà un 'showcooking' i un Mercat de Tastets de Cuina de Calçot al Pati de Valls el dissabte 13 de desembre.

El programa de la jornada

A les deu del matí s'arrencarà el primer calçot per marcar simbòlicament l'inici de la temporada. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat del conreu. Posteriorment, a les onze hores la sala de plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual es presentarà el llibre 'Gastronomia del Calçot de Valls', es nomenarà la persona que esdevindrà l''Amic de l'Autèntica Calçotada' i aquest declararà inaugurada la temporada de calçotades d'enguany.

A continuació, al Pati, a les dotze hores, s'oferirà un 'showcooking'. Es tractarà d'una demostració de cuina del calçot a càrrec del xef del restaurant Masia Bou, Ivan Cabral. Paral·lelament, durant tot el matí, també al Pati, diversos establiments oferiran als assistents la possibilitat de degustar especialitats a base de calçot, maridats amb caves de l'Alt Camp i vins de la DO Tarragona, en el Mercat de Tastets de Cuina del Calçot.

És el primer cop que l'Ajuntament de Valls, de bracet amb restauradors i entitats diverses, organitza aquest acte simbòlic amb la finalitat de reivindicar un producte -el Calçot de Valls- i una cuina -la calçotada i la cuina del calçot- que, "a més de ser un atractiu turístic molt important, s'ha convertit en un senyal d'identitat del territori i un tret essencial de la cultura culinària de Valls, l'Alt Camp i Catalunya", exposa en un comunicat.

La 'Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls' compta amb la col·laboració del restaurant Masia Bou, del Planeta Kasteller i del celler Adernats per a l'organització dels diferents actes del dia 13 de desembre i també amb la participació dels restaurants Brugent (Farena), Cal Ganxo (Masmolets), Casa Fèlix (Valls), Coll de Nulles (Nulles), El Tast de Ca l'Àngel (Valls), El Vinyet (Vila-rodona), L'Esportell del Bou (Picamoixons), Masia del Pla (El Pla de Santa Maria), Luga (Valls) i de l'hotel Class Valls, per a la producció del llibre 'Gastronomia del Calçot de Valls'.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics