En el seu discurs, el representant de l’AEQT, Joaquín Adell, s’ha referit a la importància de cuidar l’entorn formatiu que hi ha en la indústria química i la necessitat que hi havia de fer un primer pas en el camp dels plàstics, com ha estat aquesta primera edició del mòdul específic. I és que sent Tarragona el major productor de plàstics de l’estat - el 50% de la producció es fa aquí - era vital començar a tenir material dedicat a aquesta branca de la química.
El mòdul de plàstics va tenir el format d’un curs intensiu i va néixer de les bases didàctiques proposades pel projecte APQUA (projecte d’Aprenentatge dels Productes Químics, Usos i Aplicacions) i la Universitat Rovira i Virgili, comptant amb la col·laboració del Pere Martell i amb el patrocini de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona) i Plastics Europe, l’associació que representa els fabricants europeus de matèries primeres plàstiques.
La projecte APQUA de la URV va ser l’encarregat de fer l’adaptació dels continguts per a la inserció del mòdul a les característiques del Programari del Cicle Formatiu de Grau Superior. El conveni signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’AEQT, que recull el marc legal en matèria de formació professional és el que preveu la possibilitat que les empreses puguin participar en el disseny de plans formatius i curriculars de CFGS amb programes com el que representa el mòdul de plàstics.
L’acte va comptar amb la presència del president de la Comissió Sociolaboral de l’AEQT, Joaquin Adell; el Director de l’IES Comte de Rius, Francesc Roca; i la representant de Plastics Europe, Maria Dolores Ruiz.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics