Prop de 1.500 nens i nenes de diverses escoles, AMPAS i Casals d’Estiu han participat en el projecte educatiu de la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona 'Educació en valors, actituds i hàbits saludables', durant els mesos d’estiu. El programa pretén aconseguir la sensibilització i conscienciació vers les persones amb discapacitat, alhora que fomenta actituds positives i hàbits saludables en la vida diària dels més joves.
La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona promou i coordina el programa 'Educació en valors, actituds i hàbits', del qual se’n desprenen quatre activitats específiques: No passis de Roda a Roda, Jo, vida sana, Iguals en la diferència i Obre’t al món, totes realitzades en col·laboració amb la Lliga d’Afectats Reumatològics i la Xarxa Solidària per a la Igualtat. Les les activitats estan dirigides a la Comunitat educativa, especialment als nens, joves i adolescents. Al tancament del curs 2014-2015 les xifres de les activitats en les escoles i instituts de la demarcació indiquen la participació de més de 7.000 nens i nenes i de 60 centre educatius.
Però, enguany, aquests programes també han augmentat a l’estiu en les activitats organitzades pels AMPES, escoles i casals d’estiu amb un total de 1.492 alumnes. En concret, els alumnes han pogut realitzar el 'No Passis de Roda a Roda' (de la Lliga d’Afectats Reumatològics) i el 'Tots juguem, tots guanyem'. En aquest cas, han pogut conèixer l’experiència de vida de diferents monitors amb discapacitat i practicar diverses modalitats d’esports adaptats com el bàsquet, boccia, tennis taula o golf i fer diferents recorreguts per a detectar barreres arquitectòniques.
Els més petits també han pogut gaudir de l’activitat 'o, Vida Sana’ i 'Obre’t al Món', realitzats en col·laboració amb la Xarxa Solidaria per a la Igualtat, que tracten d’apropar a la comunitat de joves els hàbits, l’entorn i l’alimentació saludable. També, fruit de la participació en el Dia Europeu de l’Esport Integrat, la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona ha aprofitat aquestes activitats d’estiu per explicar, difondre i fer practicar als participants diversos Esports Integrats. D’aquesta manera, l’entitat ha iniciat iniciant la campanya de difusió d’aquesta forma de practicar l’esport barrejant persones amb discapacitat i sense.
Aquesta iniciativa tindrà la seva continuïtat durant el proper curs escolar i serà reforçat amb la jornada d’exhibició d’esports integrats prevista per a l’octubre i realitzada conjuntament amb la Fundació Tarragona 2017. Aquest nou projecte suposa un pas més en la normalització de les persones amb discapacitat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics