Divendres, 29 de Març de 2024

1.600 alumnes han participat en les activitats educatives als monuments del Camp i l'Ebre

L'última té lloc aquest divendres, al Castell de Miravet

06 de Juny de 2019, per Redacció
  • Canalla al Castell de Miravet

    Cedida

Al voltant de 1.600 alumnes d'Educació infantil, primària i secundària han participat aquest curs en alguna de les activitats educatives que s'han dut a terme al Castell de Miravet, el Castell monestir d'Escornalbou, la Cartoixa d'Escaladei i el reial Monestir de Santes Creus, en el marc dels programes que l'Agència catalana del patrimoni cultural de la Generalitat de Catalunya ofereix als centres educatius.

Aquest divendres, el Castell de Miravet acollirà l'última de les activitats escolars programades, adreçada a l'alumnat de primària i centrada en l'observació i el raonament matemàtic. Les activitats programades al llarg del curs en els monuments que gestiona l'Agència catalana del patrimoni Cultural de la Generalitat han estat diverses, segons les edats dels nens i nenes i les necessitats de cada centre educatiu.

A Santes Creus, l'activitat que més vegades s'ha dut a terme ha estat l'anomenada 'Històries fantàstiques al claustre de Santes Creus', pensada tant per a l'alumnat de Cicle superior de primària com de secundària. Una altra activitat demandada a Santes Creus ha estat 'Emoticolors. La màgia dels colors', adreçada a l'alumnat de primària. En el cas del Castell de Miravet, les activitats educatives programades han estat: 'Explorem el Castell de Miravet', 'Descobrim el Castell de Miravet amb els sentits' i 'Mirades sobre Miravet'.

Pel que fa al Castell monestir d'Escornalbou, s'han realitzat visites escolars, mentre que pel fa a la Cartoixa d'Escaladei, són tres les activitats que s'hi duen a terme: 'Formes, colors i textures! Descobreix la Cartoixa d'Escaladei', 'Conta'm i dibuixa'm: el Germà Esgraó i la Cartoixa d'Escaladei', i 'La recepta del Germà Guerau i l'enigma de la Cartoixa d'Escaladei'.

En tots els casos, és l'empresa Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme, qui s'encarrega de l'execució d'aquestes activitats amb educadores.

L'activitat prevista aquest divendres (a les 11 del matí) és una proposta que convida els nens a descobrir el Castell de Miravet a partir de les matemàtiques, l'observació i el raonament. L'activitat fa que l'alumnat es converteixi en un equip d'exploració que, equipats amb cinta mètrica, prismàtics, lupes i brúixoles, recorreran el castell emprant les matemàtiques, l'observació i el seu enginy per descobrir com va ser construït. El grup d'alumnat de primària que protagonitzarà l'activitat d'aquest divendres pertanyen a l'escola Miquel Granell d'Amposta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics