Amb l'objectiu de fomentar l'alimentació adequada i promoure, de passada, el consum dels productes de proximitat, a Montbrió s'hi han previst unes jornades que abordaran diverses qüestions relacionades amb la salut i el medi ambient. Tindran lloc de cara al proper 17 d'octubre, des de les 9 del matí, al Cinema nou de l'avinguda de Sant Jordi. L'organització va a càrrec d'Ecològics del Camp, que es dedica a la venda de fruita i verdura de temporada, amb seu a la carretera de Vinyols (al terme de Cambrils).
"Cada cop som més conscients de la importància d'una alimentació basada en els productes de proximitat i ecològics i, dels beneficis que aquesta té sobre la nostra salut i sobre el medi ambient", fan constar els impulsors de les jornades. Sota el lema 'Agricultura ecològica i millora social', les jornades inclouran accions diverses, tals com xerrades i taules rodones.
Contra el malbaratament d'aliments
Donarà la benvinguda, en representació de la Cooperativa MANS ecològic, Jordi Balari. Aquest centrarà la seva intervenció en "la integració i la proximitat" de l'agricultura ecològica. En acabat, i des de la Fundació Espigoladors, Marc Ferrés comentarà com es pot lluitar contra el malbaratament d'aliments "a partir de la consciència, el voluntariat i la comunitat".
Després d'un descans a mig matí, les activitats tornaran a engegar amb un representant de la Fundació Actua, Xavier Guerra. En aquesta ocasió, la seva xerrada abordarà les oportunitats que han pogut sorgir en el context actual, marcat per l'emergència sanitària. Finalment, i abans d'un debat en conjunt que tancarà la sessió, els organitzadors exposaran el seu cas i el seu model de negoci, és a dir, el de l'ecologia aplicada al món del treball i al comerç.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics