Dijous, 28 de Març de 2024

Cinc recomanacions culturals per al vostre oci del cap de setmana

08 de Maig de 2020, per Redacció
  • La trilogia d''El Hòbbit' és una de les propostes culturals del cap de setmana

    Cedida

Si tot va bé, el dilluns que ve el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entraran a la fase 1 de la desescalada del confinament per la covid-19. Serà l'hora, pel que sembla, d'entrar a la 'nova normalitat'. En tot cas, i a l'espera de poder tornar als cinemes, als teatres i a veure concerts a l'aire lliure, posem per cas, des de Reusdigital.cat seguim recomanant-vos obres culturals de les quals gaudir des de casa, sense pressa i al vostre ritme. 

Voleu descobrir-les?

Cristina Valls recomana la trilogia d''El Hòbbit'

No va sorprendre com ho va fer en el seu moment 'El senyor dels anells', però la trilogia cinematogràfica de la novel·la de Tolkien val la pena per veure-la en família. És entretinguda, és emocionant i transmet grans valors. L'amistat, l'honor i l'esperança, entre altres. És l'actor Martin Freeman (el Watson de la sèrie 'Sherlock' de la 'BBC') l'encarregat de posar-se a la pell de Bilbo Saquet, el hòbbit que haurà de sortir de la Comarca amb el mag Gandalf i un grup de nans a la recerca d'una preuada joia. 

La trilogia és disponible a la plataforma 'Amazon Prime'.

Marc Busquets recomana la sèrie 'Red Oaks'

'Red Oaks' és un club d'estiu on el jove David hi descobrirà moltes coses. L'amistat, l'amor, el sexe, la precarietat laboral i que els somnis no sempre es fan realitat, entre moltes altres coses. Amb tres temporades (d'episodis de 30 minuts, aproximadament), se'ns trasllada als anys 80 per fer un magnífic retrat d'aquella època (la banda sonora és excel·lent) però també d'una generació, avui ja granadeta, que va mirar de tirar endavant en un entorn marcat pel capitalisme. I és també un relat sobre el procés de créixer, de fer-se adult, de trobar l'amor i perdre'l i, en definitiva, una història d'èxits i fracassos. 

'Red Oaks' és disponible a 'Amazon prime'.

Isabel Martínez recomana ‘M. El fill del segle’, la biografia novel·lada de Mussolini

Amb una cita de Pier Paolo Pasolini (“Jo sóc una força del passat), el professor de Literatura Contemporània de la IULM de Milà, Antonio Scurati, enceta la biografia novel·lada (‘M. El fill del segle’) sobre l’ascens al poder del Duce, Benito Mussolini.

Una monumental obra de més de 800 planes que repassa els anys fonamentals (entre 1919 i 1924) d’un moviment, el feixisme, que marcaria la política italiana i europea fins a finals de la II Guerra Mundial. Fent ús de capítols breus que presenten els fets de forma plausible tot i que ficcional, l’autor acompanya aquests episodis amb fragments de textos periodístics o discursos reals d’aquell moment.

9788420437941.jpg

Marià Arbonès proposa escoltar Fabrizio de André

Permeteu-me que centri la proposta en un autor i no en un sol disc. Us proposo fer aquest cap de setmana, un repàs de cançons que us permeti descobrir o reviure Fabrizio de André, un dels tresors culturals que té Itàlia. De André, també conegut com a “Faber”, va ser un cas excepcional en un temps a Itàlia quan destacaven cantautors romàntics.

El cançoner de Fabrizio de André rep de George Brassens i Bob Dylan, influències que va saber combinar amb la música popular italiana. Aquest cantautor, poeta i llibertari, nascut a Gènova l’any 1940, va donar veu a marginats, rebels, toxicòmans, prostitutes i a Pasolini. És a dir, a la versió no oficial de la Itàlia de fa uns anys.

El seu debut discogràfic va ser l’any 1958 amb la cançó ‘Nuvole barocche’ i la popularitat li va arribar el 1965 amb ‘Canzone di Marinella’. En la seva vida va publicar una quinzena de discos, resultat d’una gran llibertat creativa i d’un fort compromís social. Fabrizio de André va morir l’any 1999 a Milà.

Alba Cartanyà recomana 'Un món feliç', d’Aldous Huxley

És un clàssic del gènere distòpic publicat l’any 1932 al Regne Unit. Els éssers humans són produïts en una espècie de cadena de muntatge, i es divideixen en diferents grups que determinen les seves característiques i el rol que ocupen dins de la societat perfectament dissenyada.

En un món sense individualitats, tot el que queda és l’espai comú de la col·lectivitat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics