Dilluns, 01 de Març de 2021

Dues-centes trucades al 112 des del Tarragonès

29 d'Agost de 2020, per Redacció/ACN
  • Dues-centes trucades al 112 des del Tarragonès

     

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 436 trucades per 260 incidents relacionats amb les intenses pluges de la passada nit i matinada fins a les 9 hores. Cap d'aquestes de gravetat. Per comarques s'han rebut trucades des del Tarragonès (199), Berguedà (55), Ripollès (51) i Segrià (45). Per municipis s'han rebut trucades des de Tarragona (125), Lleida (40) i Altafulla (31), Ripoll (24) i El Catllar (13). Precisament, la tempesta més severa d'aquesta passada nit i matinada s'ha produït entre les comarques del Tarragonès i l'Alt Camp amb registres com els 71,5 litres de Vila-rodona, els 63,1 litres de Torredembarra o els 36,5 litres en només mitja hora de Nulles.

286 avisos als Bombers: la majoria per inundacions de baixos, soterranis i garatges

La majoria d'incidents a causa de les pluges han estat per inundacions, incidències de trànsit, obstacles a la calçada i rescat de persones. En el 77% de les trucades al 112 s'ha activat Bombers i el en el 23% s'han activat Mossos d'Esquadra i les policies locals, segons ha detallat Protecció Civil. Dels 286 avisos derivats a Bombers, 111 s'han concentrat a Tarragona, 65 a la regió Centre i 56 a Lleida. En la majoria dels casos, els Bombers han estat requerits per inundacions d'aigua en baixos, soterranis i garatges així com en terrats o terrasses, i per acumulació d'aigua a la via pública.

També per esllavissades de pedres, per retirar arbres i branques caigudes i fer sanejaments de façanes. A més, al llarg de la nit i matinada s'han estat revisant punts inundables. Durant les primeres hores de l'episodi –ahir divendres a la tarda- els avisos es van concentrar a les comarques del Ripollès i del Segrià. A mesura que ha avançat la nit i matinada, els avisos s'han concentrat al Camp de Tarragona, al Tarragonès i a la Catalunya Central, especialment a la comarca del Berguedà.

120 litres a Sant Joan de les Abadesses i alerta als rius Gaià, Ter i Llobregat

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les acumulacions d'aigua més destacades en les darreres hores per les tempestes s'han produït a Sant Joan de les Abadesses (120,2 litres), Montesquiu (119,7 litres), el Santuari de Queralt (100,8 litres), la Quar (96,8 litres) i Perafita (89,9 litres). Les intensitats de precipitació també han sobresortit a moltes localitats amb registres torrencials de 42,6 litres en només mitja hora a Vila-rodona, 41,8 litres al Santuari de Queralt o 36,5 litres també en tan sols 30 minuts a Nulles.

Els cabals de rius que han superat el llindar d'alerta han estat el riu Gaià (estació Vilavella 10m3/s), el riu Ter (estació de Ripoll 138m3/s) i el riu Llobregat, que ha superat el llindar de perill a l'estació de Balsareny (460m3/s), segons informació facilitada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'ACA també informa que el cabal del riu Gaià es va normalitzant. De fet, Protecció Civil manté la recomanació d'extremar les precaucions prop de lleres, rius i guals prop dels rius Llobregat, Ter i Gaià les properes hores perquè encara hi circula cabal abundant i es poden produir augments sobtats del cabal.

4.268 abonats sense llum a Corbera de Llobregat i esllavissada a la C-16 al Berguedà

Els intensos xàfecs també han deixat incidències en el subministrament elèctric amb un total de 4.268 abonats sense llum a Corbera de Llobregat i 628 a El Catllar. També hi ha hagut incidència viària la passada matinada a la carretera C-16 al quilòmetre 94 sentit nord (de Berga a Guardiola de Berguedà) a causa d'una esllavissada ocasionada per les fortes pluges a la zona de Cal Rosal. La carretera ja està oberta a la circulació. Es recomana evitar fer activitats propers a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics