Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El govern de Cambrils presenta les ordenances fiscals per a l'exercici 2024

S'aplica una pujada continguda de l'IBI i de l'IVTM que continua situant el municipi per sota de la mitjana catalana en pressió fiscal

16 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, amb altres representants municipals

    Cedida

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i el regidor d'Hisenda, Alex Rom, acompanyats dels portaveus de l'equip de govern, han presentat aquest dilluns la modificació de les ordenances fiscals per l'any 2024. La proposta, que aquest dimarts passarà pel ple Municipal, preveu incrementar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). 
 
L'alcalde de Cambrils ha explicat que l'equip de govern ha decidit aplicar un augment contingut a aquests impost perquè l'alternativa era reduir serveis. "No deixarem cap família amb necessitats fora de cobertura i alhora tirarem endavant projectes necessaris per millorar la ciutat i la qualitat de vida de la ciutadania", ha afirmat l'alcalde. 
 
En una mesura molt inferior, també es proposa una pujada de les quotes de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) al voltant de l'1 % , per poder mantenir els serveis i impulsar inversions, en l'actual context inflacionista. 
 
El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, també ha destacat que actualment Cambrils està entre els cinc municipis catalans amb menys pressió fiscal, i que després d'aquests increments continuarà molt per sota de ciutats de l'entorn amb una població similar, que ja han anunciat grans augments per fer front a la pujada dels preus de l'energia, els tipus d'interès o els salaris del personal públic. 
 
"Estem entre els cinc municipis catalans amb menys pressió fiscal, malgrat la fama que alguns ens han volgut atribuir", ha afirmat el regidor.  
El regidor d'Hisenda ha explicat que les ordenances són la font d'ingressos principal de l'Ajuntament per poder desplegar les prioritats que la ciutadania necessita amb un pressupost que enguany és de 48 milions d'euros i que l'any que ve serà superior per compensar l'increment de preus generalitzat.  
 
Amb aquest objectiu, el govern proposa incrementar els coeficients de l'IBI en 8 centèsimes (que significa un augment de les quotes d'un 9,5%) i una pujada de les quotes de l'IVTM al voltant de l'1%. Per exemplificar, una família que viu en un pis amb un IBI de 300 euros abonaria uns 28 euros més l'any i un cotxe amb quota de 67,37 euros hauria a pagar menys d'un euros més anualment.  
 
D'aquesta manera, amb l'IBI es recaptaran 1,6 milions d'euros més mentre que amb l'IVTM es podrà disposar de 12.500 euros més. També cal recordar que es mantenen totes les exempcions, deduccions i facilitats de pagament fraccionat sense interessos. 
 
D'altra banda, s'aixequen les mesures Covid encara vigents: en primer lloc es recupera l'import de la taxa per llicència d'obertura d'establiments del 2020, que s'havia reduït en un 20%, i en segon lloc es torna a aplicar la taxa d'atorgament de llicències d'obres menors (ICIO), que s'havia eliminat durant la pandèmia com a mesura de reactivació de l'economia. 
 
El regidor d'Hisenda ha assegurat que tots aquests canvis tindran un benefici directe per la ciutadania de Cambrils durant el 2024 i ha avançat que un dels eixos principals del pressupost serà millorar la neteja de la ciutat. 
 
"Tenim un govern que ha vingut a endreçar, posar ordre; a acabar amb les mesures provisionals i les presses per les eleccions que van caracteritzar el mig-mandat anterior, i que actuarà sempre estratègicament en el benefici màxim de les persones", ha conclòs Aleix Rom.  

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges