Dimarts, 23 d'Abril de 2024

El jutjat notificarà el dia 12 a Ballesteros si el manté com a investigat pel cas Inipro

L’alcalde de Tarragona celebra la fi de la instrucció del cas i insisteix que això no l’afecta en la seva tasca

05 de Setembre de 2018, per Redacció/ACN
  • L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, creuant la porta dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro.

    ACN

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona notificarà dimecres 12 de setembre a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros quina és la seva situació judicial un cop finalitzada la instrucció del cas Inipro. L’alcalde anirà a recollir la resolució als jutjats i coneixerà si el jutge el manté com a investigat o si arxiva provisionalment l’assumpte sobre la seva persona, tal com ha exigit reiteradament la seva defensa. En un comunicat, Ballesteros ha reiterat la seva “disposició i confiança” en la justícia i ha assegurat estar convençut de la seva innocència. En aquest sentit, el batlle s’ha mostrat satisfet “que, per fi, s’hagi acabat la fase d’instrucció” i ha subratllat que, “aquest és un tràmit més que no altera en res el procediment i que, per descomptat, no afecta la meva tasca al capdavant de l’Ajuntament i ara caldrà veure les actuacions posteriors”.

El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona investiga el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012.

Tot i que els serveis de Secretaria i Intervenció municipals van advertir fins a set vegades de la il·legalitat de la contractació, els expedients elaborats pels serveis tècnics apuntaven a la conveniència d’abonar les factures presentades per l’empresa, atès que havia realitzat els treballs. Per aquest motiu, l’alcalde justifica que va signar els decrets per tal d’abonar 21 factures, amb un import de 215.000 euros.

El jutge considera que els pagaments a Inipro, empresa afí al PSC, per les dues pròrrogues d'aquest servei d'atenció als immigrants podrien ser constitutius de delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació i alteració de preus en subhastes públics.

A més, hi ha una peça separada oberta en què se sospita que l’IMSS no hauria seleccionat Inipro per ser l’empresa que presentava l’oferta més avantatjosa, sinó que hauria estat l’instrument per col·locar a diverses persones afins al partit donant-li aparença de contractació pública.

Segons va recollir en una interlocutòria, el magistrat sospitava que “el negoci es va teixir per realitzar activitats en benefici del PSC i l’empresa Inipro va ser l’instrument utilitzat pel PSC perquè persones determinades, afiliades o simpatitzants, realitzessin de forma remunerada activitats de naturalesa política a càrrec dels pressupostos municipals”.

En conjunt el cas manté com a investigats a una quinzena de persones, entre els quals l’alcalde; la regidora Begoña Floria; l’exregidora Victòria Pelegrín; l’exgerent de l’IMSS, Antonio Muñoz, i l’excap de gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado.

El jutge també va citar al PSC com a partícip a títol lucratiu, determinant l’abast de la seva responsabilitat econòmica en 337.168,97 euros: l’import pagat a Inipro entre els anys 2010 i 2012 amb recursos municipals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics