Diumenge, 16 de Maig de 2021

El ple de Cambrils aprova la liquidació del pressupost 2020 per un import de 45,69 milions

29 de Març de 2021, per Redacció
  • Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Cambrils ha aprovat la liquidació del pressupost 2020 per un import de 45,69 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha donat compte al ple del tancament dels comptes. Aquest ha fet una valoració "molt positiva" dels números, ja que el pressupost s'ha executat en un 83,03% del global de despeses, malgrat que algunes de les actuacions dels béns i serveis corrents "no s'han pogut dur a terme com a conseqüència de la pandèmia". A aquest percentatge cal afegir-hi un 11,3%, que està ja compromès per a la seva execució durant el 2021.

A més, ha volgut destacar que, "sense comptar la davallada d'ingressos a causa de les modificació de les ordenances fiscals per pal·liar els efectes de la crisi", s'hauria arribat a un grau d'execució del 94,89 % dels drets reconeguts sobre les previsions definitives.

 

Altres acords del ple

A banda, el ha aprovat el Pla Local de Salut de Cambrils 2021-2025, com a "eina per promoure la salut i el benestar de la població d'una forma sostenible, transversal i continuada, considerant la salut com l'estat de complert benestar físic, mental i social i no només com l'absència de malaltia", segons s'ha indicat des del consistori. 

El debat d'aquest dilluns ha servit igualment per tractar i validar la modificació de les ordenances fiscals per donar continuïtat al 'Pla de reactivació econòmica i social' que ja es va iniciar l'exercici 2020, i "amb la finalitat de minimitzat els efectes econòmics derivats de la pandèmia". "Vist que persisteix la situació excepcional, l'equip de govern considera obligada l'adopció de mesures extraordinàries que donin facilitats a particulars, comerços i empreses, com és el fraccionament de pagament sense meritació d'interessos de demora", s'ha explicat. En aquest sentit, s'ha volgut recordar que 'Ajuntament ja va ampliar els terminis habituals de pagament de tributs en període voluntari per a l'exercici 2021.

Tanmateix, i com que els establiments comercials i de restauració "han vist reduïda considerablement la seva activitat econòmica, el govern també creu oportú l'adopció de mesures fiscals que donin suport al sector local i per això ha portat al ple la derogació d'alguns epígrafs de l'Ordenança Reguladora de la taxa per aprofitament especial o utilització privativa dels béns de domini públic i la prestació d'altres serveis", tal i com s'ha precisat.

Altres punts aprovats han estat, posem per cas, la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) en l'àmbit de La Bòbila per ajusts de profunditats edificables. En l'apartat de les mocions, l'equip de govern ha agraït al grup municipal del PSC la predisposició per treballar conjuntament en el projecte 'Cambrils 2030' amb la presentació d'una proposta "per fer de la vila una destinació turística intel·ligent sostenible, que està en la mateixa línia de treball i ratifica totes les intencions i accions que es van exposar el dia de la presentació de la iniciativa".

També s'ha aprovat la moció presentada pel PP per instar el govern central a reconèixer la "capacitat de gestió" de Cambrils i la resta d'entitats locals i a augmentar el percentatge dels fons europeus de recuperació assignats als Ajuntaments. Concretament, se sol·licitarà un acord perquè les entitats locals puguin participar de manera directa dels fons europeus per a la reconstrucció en almenys un 14,6% (20.000 milions d'euros), que equival al percentatge de despesa pública que representen dins de la despesa pública de l'Estat, passant dels 1.483 milions anunciats a 20.000 milions. A més, amb l'aprovació d'aquesta moció l'Ajuntament instarà l'executiu central "a implicar i pactar" amb les Diputacions i entitats municipalistes catalanes el mecanisme de repartiment i gestió dels nous fons europeus extraordinaris.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges