Dimarts, 23 de Juliol de 2024

El ple de l'Ajuntament de Cambrils aprova la creació i composició de les comissions informatives

També s'han establert les dedicacions dels membres electes i s'han nomenat els representants de la corporació en òrgans col·legiats i organitzacions externes

31 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Ple de l'Ajuntament de Cambrils

    Cedida

El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat la creació, composició i atribucions de deu Comissions Informatives Permanents, les dedicacions exclusives, parcials i assistències dels membres electes, el nomenament de representants de la corporació en els òrgans col·legiats i organitzacions externes, i la resta de punts que faltaven per completar el cartipàs municipal pel mandat 2023-2027.
 
Les comissions informatives permanents i les corresponents presidències seran les següents: Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza; Hisenda, Compres i Contractació, Àleix Rom; Promoció econòmica, Govern Obert i Participació ciutadana, Neus Cárdenas; Espai públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia; Organització, Salut, Igualtat i Inclusió, Gemma Balanyà; Mobilitat, Seguretat ciutadana i Ajuts europeus, Enrique Arce; Urbanisme, Obra pública i Activitats Enric Daza; Atenció ciutadana i Joventut, Laura Mellau; Festes, Nova ciutadania i Benestar social, Teresa Recasens; Educació, Ocupació, Cultura i Patrimoni històric, Jordi Barberà. 
D'altra banda, s'han nomenat les presidències, vicepresidències i consells rectors del Patronat de Turisme, l'Escola Municipal de Música, el Museu d'Història de Cambrils, l'Organisme Desconcentrat de Fires, l'entitat del Festival Internacional de Música, l'entitat pública empresarial Ingesol.  
 
A més, el ple ha aprovat la representació en organitzacions externes com el Consell Esportiu del Baix Camp, el Fons Català de Desenvolupament, la Mancomunitat per la Gestió Integral de Residus Urbans, el Consorci d'Aigües de Tarragona, el Consell d'Administració del Transport Públic del Camp de Tarragona, el Pla Conjunt de Promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, el Nàutic Parc, la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus, el Consorci per la Normalització Lingüística i el Consell Escolar Municipal, entre altres.  
 
La sessió també ha servit per aprovar les dedicacions exclusives, parcials i assistències dels membres electes i les assignacions als grups polítics. L'alcalde, Alfredo Clúa, ha explicat la nova fórmula aprovada pel Govern, que ha estat informada i negociada amb els grups d'oposició, permet reduir els costos salarials dels polítics locals.  
 
En aquest punt de l'ordre del dia s'han establert les retribucions de l'alcalde, i dels regidors i regidores de l'equip de govern amb dedicació exclusiva, parcial o que optin pel règim d'assistències. En la proposta, cal destacar que les retribucions no han augmentat.  
 
Pel que fa a l'oposició, els regidors i regidores portaveus de grup municipal tindran dedicació parcial, mentre que la resta rebran una indemnització per assistències, ja que és la seva activitat habitual com a regidors i la llei impedeix donar dedicacions parcials si no tenen competències. En especial el regidor Oliver Klein ha estat molt crític amb les retribucions. En la discussió sobre aquest tema, l'alcalde ha recordat que "el canvi de sistema ve donat per un canvi legislatiu que obliga a tots els ajuntaments".  
Els regidors i regidores de l'equip de govern amb dedicació exclusiva són Camí Mendoza, Gemma Balanyà, Enric Daza i Jordi Barberà. En canvi, Laura Mellau, Neus Càrdenas, Enrique Arce i Teresa Recasens tindran dedicació parcial, i Alejandro García i Aleix Rom rebran retribució per assistències.  
 
Durant el ple, l'alcalde també ha donat compte de les delegacions de competències als regidores i regidores de l'equip de govern i de la composició dels Consells Consultius i de Barri. A més, s'han designat els nous portaveus i suplents dels grups municipals, entre altres.  

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges