Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

Els pastissers de la demarcació confien en un repunt en la venda de coques artesanes

Els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida

21 de Juny de 2017, per ACN
  • Primer pla d'una coca de fruita confitada

    ACN

Les previsions al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre són sensiblement més optimistes que l'any anterior i els pastissers creuen que les vendes de coques artesanes per Sant Joan es mantindran estables i possiblement “repuntaran” fins a les 50.000 unitats. Segons el vicepresident del Gremi d'Artesans Pastissers, Josep González, per Pasqua ja van detectar un increment en la venda de mones perquè “més gent que s’havia abocat a la marca blanca, va decidir tornar a casa” i adquirir el producte tradicional.

González ha reivindicat la pastisseria de qualitat enfront les coques que es venen en supermercats o en cadenes comercials. “Hi ha botigues que ja exposen palets sencers de coques, però nosaltres les courem durant tota la nit perquè el client pugui tenir la seva coca al dia”, ha defensat el vicepresident del gremi, que aplega mig centenar d’associats a la demarcació. Les coques preferides dels tarragonins, amb un preu que es manté entre els 20 i els 25 euros el quilo, són les de fruites, crema i cabell d'àngel.

Prop d'1,7 milions de coques a Catalunya

Els catalans menjaran aquest any prop d'1,7 milions de coques artesanes de Sant Joan, una xifra un 1,5% superior a la de l'any anterior. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, Elies Miró, ha explicat a l'ACN que l'1,5% representa un "repunt tímid", però ho valoren molt positivament i, de fet, reforça la tendència dels últims darrers tres anys. Tot i això, ha admès que serà complicat que les xifres tornin als nivells anteriors de la crisi. Pel que fa a les més venudes, tornaran a ser les tradicionals de brioix amb crema, fruites i pinyons o la de llardons.

Tanmateix, enguany també hi haurà novetats a les diverses pastisseries del país com una coca en forma de pinya i coco deshidratat, pinyons i pinya caramel·litzada del pastisser barceloní Daniel Jordà o una de coca de crema cremada d'Oriol Balaguer. De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges