Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Els pescadors tarragonins faran una prova pilot per capturar tonyina blanca i rebran més ajuts

La Confraria de Pescadors de Tarragona i el ministeri acorden impulsar un estudi per determinar les causes de la davallada de peix blau a la zona

19 d'Abril de 2016, per ACN
  • El president i el vicepresident de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz i Jordi Arbós, el portaveu de DiL al Senat i el senador per Tarragona, Josep Lluís Cleries i Carles Pellicer

    ACN

La Confraria de Pescadors de Tarragona i el ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca han acordat aquest dimarts fer una prova pilot per capturar de tonyina blanca amb l'objectiu de compensar l'època de veda del peix blau. Així mateix, les dues parts s'han compromès a fer un estudi per determinar la davallada de la pesca d'aquest tipus de peix a la demarcació de Tarragona, que anirà a càrrec de l'Institut Oceanogràfic i de l'Institut de Ciències del Mar. A més, el ministeri s'ha compromès a atorgar més ajuts als afectats durant el període de prohibició per a la captura de peix blau. Així ho ha manifestat el portaveu de DiL al Senat, Josep Lluís Cleries, després de la trobada entre els representats de la secretaria general Pesca i els pescadors de Tarragona per la intercessió del grup de Democràcia i Llibertat al Senat.

La trobada ha durat poc més d'una hora i ha servit per acordar aquests tres punts. Hi han participat el secretari general de Pesca del ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Andrés Hermida, el president i el vicepresident de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz i Jordi Arbós, el president dels armadors de Cerco de la Demarcació de Tarragona, Agustí Rillo, el portaveu de DiL al Senat, Josep Lluís Cleries, i el senador per Tarragona, Carles Pellicer.

Cleries ha manifestat que l'estudi per determinar els motius de la davallada de la pesca de peix blau a la demarcació de Tarragona podria començar a l'estiu. El senador també també ha explicat que han acordat amb el ministeri que els afectats per la veda de peix blau passin a cobrar el mes sencer en comptes dels quinze dies estipulats fins ara. "Es tractaria d'un pla de suport global que beneficiarà els mariners", ha subratllat el portaveu de DiL al Senat, que ha especificat que els nous ajuts es començarien a aplicar a partir de 2017.

Pel que fa a la prova pilot per a la captura de tonyina blanca, ha assenyalat que aquesta s'impulsarà d'immediat i que participaran inicialment les embarcacions de Tarragona. La possibilitat d'estendre la pesca a la resta de vaixells de la zona dependrà dels resultats del període de prova. "Aquesta prova permetrà pescar altres espècies i permetrà una altra explotació que facilitarà la millora econòmica del sector", ha assenyalat.

Malgrat haver valorat de manera "positiva" el contingut dels acords, Josep Lluís Cleries ha lamentat que els representants del ministeri no s'hagin avingut a atorgar "més ajuts per la situació concreta que s'està vivint a la zona". Segons el senador de DiL, el secretari general de Pesca els ha manifestat que "no ho poden assumir pressupostàriament". "Creiem que els tres objectius bàsics s'han complert", ha subratllat.

El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, també s'ha mostrat relativament satisfet pels acords de la reunió perquè s'han aconseguit tres dels cinc punts que han plantejat al ministeri. Pel que fa als ajuts més concrets per als afectats per la davallada de la pesca de peix blau a la demarcació, Ortiz ha dit que no llença la tovallola i s'ha mostrat esperançat que la ministra, Isabel García Tejerina, valori aquesta possibilitat i que atorgui "ajusts de mínims igual que es va fer a Gibraltar".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges