Diumenge, 01 de Setembre de 2024

Els Pets, tal com són

La banda de Constantí puja a l'escenari del FIM cambrilenc, aquest dissabte al vespre

27 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Gavaldà i Reig (al fons), en un concert de la gira del disc 'Som'

    Reusdigital.cat

Després de cinc anys del seu darrer disc d’estudi, Els Pets tornen als escenaris amb tota la força de la mà d’un nou treball discogràfic, 'Som' (RGB Suports, 2018). La seva dilatada trajectòria ha estat el preludi del seu trànsit cap a un pop cada vegada més refinat i menys festiu. En aquesta nova gira, que els ha dut per tota la geografia dels Països Catalans, el trio presentarà al Festival internacional de música (FIM) de Cambrils un directe que reflectirà un treball acurat, lluminós, juganer, eclèctic i artesanal, un directe exclusiu amb un nombre més reduït d’actuacions al que ens tenien acostumats. La cita és al parc del Pinaret, aquest dissabte, a les 10 de la nit. Les entrades són a la venda en aquest enllaç

Tot sortint de la zona de comfort

La posada de llarg de 'Som' es va dur a terme a finals de l'any passat, al barceloní Liceu. En directe, les noves cançons del grup de Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres han estat un reflex del so del nou disc, però amb un plus d’intensitat. ‘Som’, publicat a l’octubre de 2018, és un àlbum amb què Els Pets afirmen haver buscat “l’essència de la cançó” tot sortint de la seva “zona de confort”. Per fer-ho van confiar en Joan Pons, productor i músic més conegut com El Petit de Cal Eril. Junts van dissenyar un disc intentant, en paraules de Gavaldà, que les cançons fossin “absolutament minimals, curtes i sense posar més instrumentació” que la que pot oferir la banda en els directes.

I així, traient “tot allò que és superflu a la cançó” és com Els Pets han defensat el seu nou repertori al llarg de la gira que els ha dut al FIM de Cambrils. En el seu trànsit cap a un pop cada vegada menys festiu i sovint intimista,  ‘Som’ és un nom que incorpora “diferents lectures”. D’una banda, fa referència al moment que viu el grup, com una autoafirmació després de més de 30 anys de trajectòria. “Encara som aquí i tenim ganes d’explicar coses”, va dir Gavaldà en les entrevistes de presentació del treball del conjunt tarragoní.

En segon lloc, el nom del disc és la dimensió col·lectiva del grup més enllà dels tres components que el lideren. “És una reivindicació d’entitat col·lectiva en un món individualista”. Finalment, el títol del disc també té una "lectura de país", segons Gavaldà, per a qui "l'única solució per aconseguir un futur millor per tots és la interrelació entre nosaltres".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics