Pares i mares amb la canalla, joves i grans esperaven el concert d'Els Pets al 45è Festival Internacional de Música de Cambrils. El d'aquest dissabte era l'únic concert del grup de Constantí programat aquest estiu al Camp de Tarragona per presentar 'Som' (RGB Suports, 2018). Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres sortien a l'escenari del Parc del Pinaret, presidit per unes elegants lletres S.O.i M., que canviaven el seu cromatisme a mesura que avançava la nit.
Els Pets van arrencar amb 'Llavis nous', del nou disc, i van dedicar la primera part del concert a repassar les cançons del 'SOM', tret d'alguna excepció, com 'Agost'. Són cançons d'un disc que, en general, baixa revolucions i és de justícia dir que és millor saborejar-lo assegut. Potser per això, els primers compassos semblaven d'escalfament i les cançons no acabaven de tenir el retorn que per la seva qualitat mereixien.
Del 'SOM', no en va faltar cap, amb cançons com 'Witgetstein', 'La vida és molt avorrida sense el teu cos', 'No vull que t'agradi aquesta canço' o 'Som'. També cal destacar la valentia del grup per apostar per un repertori basat en discos de la última dècada.
I enmig d'aquesta atmosfera de sonoritat moderna, entre cançó i cançó Lluís Gavaldà no deixava de mostrar al públic de Cambrils el seu habitual caràcter irònic i bromista. En una de les cançons de l'anterior disc, 'Bombolles', van aparèixer a l'escenari bombolles que van servir perquè Gavaldà fés broma repassant aquelles marques de productes de neteja que van marcar més d'una generació (Gior, Elena, Norit, Lejía Conejo,..).
Durant la nit, tampoc hi van faltar referències a la situació politíca que viu el país, amb comentaris i ironies sobre el "seny" del PSC, "els autobusos per muntar manifestacions de Ciudadanos" o la cançó 'La vida és bonica però a vegades complicada', dedicada als presos polítics.
El concert va donar un gir a la part final quan Els Pets van posar la directa encadenant tot un seguit d'èxits com 'La solució', 'Hospital del mar', 'Tantes coses a fer' i 'Soroll', que van aconseguir arrencar del públic aquelles mans i despertar aquelles sensacions que tenien amagades.
Als bisos, el grup de Constantí va obrir amb 'Com anar al cel i tornar', que va convertir aquella "nina de molsa i glaç..." en una balada In crescendo, sí, d'aquelles que fan créixer una banda. Per acabar el clàssic 'Una estona de cel', que Gavaldà va aprofitar per agrair al públic l'estona compartida i, la sorpresa de la nit, 'S'ha acabat', del disc 'Calla i balla' (1991), on el públic va poder cantar i recordar l'aventura d'aquells dos cossos d'una nit d'estiu a Cambrils.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics