Diumenge, 25 de Febrer de 2024

Gecohsa es farà càrrec dos mesos més de l'Hospital de Móra

La gestió havia de vèncer a l'abril però el CatSalut ha demanat una pròrroga al grup reusenc perquè l'empresa pública Ebre Salut no s'ha posat en marxa

19 de Març de 2018, per Redacció
  • Cedida

Gecohsa es farà càrrec de l'Hospital de Móra d'Ebre dos mesos més del previst. Aquest dilluns ha tingut una reunió dels responsables polítics dels ajuntaments de Móra d'Ebre, Falset (ha excusat assistència) i Gandesa, i dels consells comarcals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta per tractar el futur de la gestió de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Els responsables institucionals de l'àrea d'influència de l'hospital morenc han manifestat la seva preocupació "per les notícies que indiquen que es prorroga el termini de gestió per part del Grup Sagessa, liderat per l'Ajuntament de Reus, de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre més enllà del nes d'abril de 2018, moment en què venç la concessió actual que ostenta Gestió Comarcal Hospitalària, SA (Gecohsa), filial de Sagessa", segons han esxposat fonts properes als assistents a la trobada.

La Generalitat, a través del Servei Català de la Salut, ha sol·licitat al grup de Reus aplicar una pròrroga de dos mesos en la gestió de l'hospital morenc, ja que encara no es pot posar en marxa l'empresa pública Ebre Salut, societat que ha de gestionar en un futur aquest centre hospitalari. Aquestes informacions han causat malestar a la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta (programa sanitari Altebrat), ja que els seus representants institucionals han criticat amb fermesa la gestió reusenca de l'hospital morenc després que es desviessin 4 milions d'euros dels fons de Gecohsa a l'Hospital Sant Joan de Reus per a eixugar dèficits pressupostaris del centre de la capital del Baix Camp.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, en nom dels reunits, ha explicat que les notícies que els arriben sobre la futura empresa Ebre Salut no els agraden "gens", ja que aquest ens públic, en principi, només preveu en els seus òrgans de govern la presència de l'Ajuntament de Móra i del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, una representació que els alcaldes i presidents comarcals consideren "insuficient", i exigeixen la representació de les tres comarques al Consell d'Administració d'Ebre Salut. Una altra qüestió que preocupa els representants de l'Altebrat és el futur de les inversions previstes a l'hospital de Móra d'Ebre, després que el Grup Sagessa decidís destinar 4 milions d'euros de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre a eixugar els dèficits de l'hospital de Sant Joan de Reus.

Piñol ha explicat que "ens arriben veus que per liquidar Gecohsa el Servei Català de la Salut l'haurà d'adquirir, i ens temem que en aquestes negociacions els 4 milions d'euros del fons de l'Hospital de Móra que encara queden desapareixeran". Els representants polítics de l'àrea d'influència de l'hospital morenc asseguren que no permetran "de cap manera" que no es facin les inversions de modernització previstes, valolrades en 2,3 milions d'euros, que han de permetre posar al dia l'hospital riberenc. Piñol ha sigut clar i ha afirmat que "facin el que hagin de fer, que comprin o que venguin Gecohsa, però el que sí que ha de quedar clar és que els 2,3 milions d'euros s'han d'invertir a l'hospital, pagui qui pagui. Sagessa, la Generalitat o el ministeri".

Piñol, dolgut per la situació per la qual passa el centre sanitari de referència d'aquestes comarques, ha exigit al director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Piñas, que es reuneixi amb el territori per explicar com serà l'empresa Ebre Salut i per escoltar les reivindicacions territorials. "No volem que amb la nova gestió de l'hospital passi el que ha passat en els últims 30 anys, que Reus ha decidit el que s'havia de fer al nostre hospital. Ho hem de decidir des del territori, no des de Reus, Tortosa o Barcelona", ha dit.

Des de Salut es justifica la pròrroga i l'endarreriment en l'entrada en servei d'Ebre Salut en el fet que la Generalitat continua sense govern, una situació que els representants de l'Altebrat comprenen però que "no és excusa perquè no parlem de com ha de ser i quina representació ha de tindre Ebre Salut mentre avancen les gestions per a formar el nou govern".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics