Dimarts, 20 d'Agost de 2024

La Diputació de Tarragona aprova el nou Pla de Mandat fins al 2027

El document estableix quatre eixos estratègics per a generar oportunitats a la demarcació

26 de Gener de 2024, per Reusdigital.cat
  • El Pla de Mandat s'articula en quatre grans eixos

    Cedida

Aprovat el Pla de Mandat de la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu de millorar la vida i les oportunitats de la Catalunya Sud. Amb un pla estratègic fins al 2027, s’ha oficialitzat aquest divendres dia 26 de gener en el plenari de la institució. Aquest document, que ha de guiar els passos a seguir durant els pròxims anys a la Diputació, es fonamenta en quatre grans eixos amb múltiples accions que, segons la Presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, "refermen la nostra aposta i compromís amb els municipis i les persones del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès".

Segons l'òrgan governamental, aquest manté l’essència de l’anterior, i s’adapta a necessitats del present i del futur. "Ja que ens trobem en un entorn canviant que ens obliga a estar amatents per incorporar nous escenaris i repensar l’estratègia, per tal de donar-hi la resposta més adequada possible", ha afegit la presidenta de la institució. De la seva part, el diputat delegat d’Hisenda i Gestió Pressupostària, Fran Morancho, ha assenyalat que "treballem per millorar la qualitat de vida dels més de 800.000 ciutadans que viuen a aquestes comarques, i aquest Pla de mandat que avui aprovem és un instrument útil que ens ajudarà a fer-ho possible, amb responsabilitat i coherència". 

El Pla de Mandat s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern (ERC+PSC) i del PP, i l’abstenció de Junts i de Vox.

Els eixos estratègics

El nou pla es desplega en quatre grans eixos estratègics, basats en el propòsit global de la Diputació de Tarragona de millorar la vida i les oportunitats a la Catalunya Sud, actuant com a motor de canvi en el desenvolupament econòmic i social, en la recerca del bé comú de les persones de la demarcació, facilitant la gestió eficient dels municipis i contribuint al creixement sostenible del territori. Els quatre eixos són els següents:

Lideratge i motor del territori: Una de les línies d’acció en aquest apartat és el desenvolupament de l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona, per impulsar la gestió mancomunada i compartida de serveis, i l’impuls de les ciutats i pobles intel·ligents, a la recerca de l'equilibri entre persones, institucions, tecnologia i sostenibilitat en tot el territori de la Catalunya Sud. Alhora, inclou accions i infraestructures per afavorir el repoblament rural i garantir la qualitat de vida i d’oportunitats als municipis més petits.

Model socioeconòmic: Inclou el suport als diferents clústers d’innovació i especialització que puguin desenvolupar-se, el reforç del sector industrial participant en iniciatives com la Vall de l’Hidrogen Verd o el Centre Català de Descarbonització, o l’impuls de la ciència i la transferència de coneixement, en aliança amb la Universitat Rovira i Virgili. L’impuls al desenvolupament social i econòmic també inclou el suport a la cultura i l’educació com a àmbits transformadors de la societat. A banda de l’acció que, en aquest sentit, es du a terme mitjançant els centres d’ensenyament de la Diputació, se’n destaquen connexions entre agents públics, agents privats, col·lectius i persones a través de projectes transversals com el Hub Cultural i Educatiu de la Savinosa i la Xarxa d'Espais Culturals de la Diputació. Una altra de les línia d’actuació incloses en el Pla de Mandat aposta pel turisme sostenible i responsable a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Sostenibilitat, preservació del medi ambient i transició ecològica: Preveu accions necessàries per assolir els objectius de reducció dels gasos d’efecte hivernacle en l’horitzó 2030 i l’horitzó 2050 i mitigar el canvi climàtic. Alhora, adaptar el territori per fer-lo més resilient als efectes del canvi climàtic, com poden ser els incendis forestals, la sequera, les inundacions i la protecció de les persones als efectes climàtics. El Pla també impulsa la transició energètica dels municipis de la demarcació amb la millora de l’eficiència energètica, la reducció dels combustibles fòssils i l’increment de les energies renovables, entre altres mesures.

Digitalització i modernització de la Diputació i dels serveis que presta: L’objectiu és avançar en la transformació digital per assolir l’administració electrònica plena de la institució, així com dels ens locals amb qui es relaciona, oferint una solució als ens locals de la demarcació que ho sol·licitin, que els permeti relacionar-se digitalment amb la ciutadania. D’altra banda, el pla impulsa la millora dels sistemes organitzatius interns i dels serveis que presta la Diputació, incloent nous mecanismes com la concertació: un nou paradigma de cooperació amb els ajuntaments que aposta per un treball conjunt per fixar les prioritats de les polítiques públiques municipals i de finançament a desenvolupar en un període de temps determinat, basant-se en una relació més bilateral i respectant l’autonomia local. Aquest apartat del pla inclou, així mateix, la modernització i adequació de les instal·lacions de les seus de la Diputació de Tarragona. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics