Dissabte, 23 de Novembre de 2024

La Diputació de Tarragona s'adhereix a l'AMI amb els vots a favor de CiU, ERC i la CUP

Dos diputats de CDC s'han abstingut, i PSC, PP i C's hi han votat en contra

02 d'Octubre de 2015, per ACN
  • Moment de la votació favorable a la moció sobre l'adhesió de la Diptuació de Tarragona a l'AMI

    ACN

La moció d'adhesió a l'AMI l'han presentat al plenari, conjuntament, la CUP i ERC. Abans de debatre-la se n'ha hagut d'aprovar la urgència, ja que no havia passat per la comissió informativa, i set diputats, els mateixos que han rebutjat el text, hi ha votat en contra.

En el debat, els portaveus de la CUP i d'ERC, David Vidal i Gervasi Aspa, respectivament, han manifestat que la proposta dóna sortida a la voluntat dels ciutadans de la demarcació després dels resultats de les eleccions del 27-S. Per la seva banda, Vidal ha lamentat que CiU "no hagi estat al costat d'ERC i la CUP" a l'hora de presentar la moció, a la vegada que ha criticat el paper d'alguns alcaldes, també diputats (Pere Granados, alcalde de Salou, i Josep Poblet, alcalde de Vila-seca), quan l'adhesió a aquesta entitat es va debatre als seus consistoris. Per altra banda, Aspa ha remarcat estar "content" perquè "donem resposta al 73% dels municipis de la demarcació i al 89% dels consells comarcals".

Pel que fa als grups que hi han votat en contra, el portaveu de C's a la Diputació de Tarragona, Rubén Viñuales, ha argumentat, en castellà, que "aixecant murs no aconseguirem res", ha apostat per negociar un nou pacte fiscal per Catalunya i ha instat la resta de formacions a votar en contra "perquè la Diputació representa tots els ciutadans de la demarcació de Tarragona, també aquells que no volen la independència". El portaveu del PP, José Luis Martín, també en castellà, ha al·legat que seria "sorprenent" que la Diputació pagués la quota de l'AMI amb els diners que rep de tots els ciutadans de l'estat espanyol. El grup del PSC, que també ha rebutjat la moció, no ha explicat el per què del seu vot.

Finalment, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha detallat que per tenir un "respecte escrupolós" a la ciutadania i per "la transparència necessària en els posicionaments", diversos diputats han demanat que la votació fos individual. Una situació a la qual s'ha mostrat favorable ja que al territori "no hi ha unanimitat " en la qüestió de la independència.

En la votació s'han registrat setze vots favorables, de la majoria dels diputats de CiU (fins i tot els dos d'UDC), els d'ERC i el de la CUP; dues abstencions, de Poblet i Granados, de CDC; i set vots contraris de PSC, PP i C's.

Primer plenari del mandat

El d'aquest divendres ha estat el primer plenari del mandat de la Diputació de Tarragona. Una sessió en què s'han debatut un total de nou mocions. A més de la de l'AMI, presentada conjuntament per ERC i CUP, aquesta darrera formació n'ha presentat quatre més, que han estat desestimades.

Es tracta del text de petició d'arxiu de l'anomenat 'cas Expert', d'una moció per reduir la sinistralitat de l'N-340 demanant la gratuïtat de l'AP-7 des de Torredembarra fins a València, d'una proposta per demanar al Parlament de Catalunya que impulsi la Llei de Vegueries, i d'una proposició per donar suport a un regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover acomiadat de la seva feina.

ERC ha portat al ple el text 'Garantia +55' de la UGT de Catalunya sobre les persones majors de 55 anys, un col·lectiu que creuen que està especialment castigat per la desocupació i la crisi econòmica, al qual s'han adherit CiU i PSC. Una moció que busca reconsiderar l'accés i el manteniment de la protecció per desocupació d'aquest col·lectiu, millorar la quantia de la protecció econòmica i garantir unes pensions dignes quan es jubilin. La proposta s'ha aprovat amb el suport d'ERC, CiU, PSC i CUP i les abstencions de PP i C's.

Finalment, s'han debatut tres mocions més a les quals s'ha donat llum verda. Dues, presentades per CiU, PSC i ERC, es refereixen a la problemàtica de l'N-340, una per la part de les Terres de l'Ebre d'aquesta via i una altra per la part nord, a la zona del Vendrell. La primera, aposta perquè es perllongui l'A-7 a partir de l'Hospitalet de l'Infant i el Perelló cap al sud, i ha rebut el suport de CiU, PSC, ERC i C's, l'abstenció del PP i el vot contrari de la CUP. La segona, reclama l'alliberament del peatge de l'AP-7 entre el Vendrell i Torredembarra, i hi han votat a favor tots els grups excepte la CUP, que l'ha rebutjat. Per últim, presentada per tots els grups i aprovada per unanimitat, s'ha tirat endavant la moció de suport a l'acollida de població refugiada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Carmen Ortiz Vaquero  03 d'Octubre de 2015

A QUE JUGA I QUE ES JUGA EL SR. POBLET?.

A que juga el Sr. Poblet?. Prepotencia devant la seva imputació per el cas INNOVA. Irresponsabilitat al tornar-se a presentar a les municipals....i ara, abstenció a l'AMI.
Algú li ha explicat quin es el paper del President de la Generalitat amb aquest tema, o no le interesa massa el que pensen els seus companys de CDC?. O no li interesa gaire la actual situación de Catalunya?. Per cert, del "momio " de la política, gracies al seu partit, fa molts anys que hi viu.

Pedro  02 d'Octubre de 2015

Mas Madera

Resulta que no hay bastante con que los ayuntamientos, los consejos comarcales paguen a los señores AMI, que encima la diputación también se ponen de acuerdo y pagan el impuesto de la AMI, que vergüenza, estos políticos solamente saben jugar con los dineros de los demás, porque hay que mantener a los señores y señoras del AMI, es que no se lo pueden
pagar de su bolsillo, eso no, lo de rascarse el bolsillo nada de nada, con todo esto hay que hacer una limpieza muy grande, ya no podemos mantener a tanta gente