Divendres, 16 d'Abril de 2021

La Taula la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus constata que hi ha 'algunes dificultats' d'accés al Bo social a la factura de la llum

El plenari de l'ens celebra una trobada virtual

23 de Març de 2021, per Redacció
  • El plenari ha estat copresidit per la regidora Vilella (a la imatge)

    Reus.cat

Unes 40 persones, entre representants polítics i tècnics dels ajuntaments de Tarragona, Reus i altres municipis, de la Generalitat i dels Consells Comarcals del Baix Camp i del Tarragonès, membres d'entitats que treballen en l'àmbit de la pobresa energètica i representants de les empreses subministradores d'energia i aigua, han participat en el cinquè Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. Copresidit per la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i per la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, el plenari s’ha celebrat aquest dimarts en format virtual.

L'any passat, amb motiu de la pandèmia, es va haver d'ajornar, així que l'anterior es va fer l'any 2019 a la Casa Canals de la ciutat de Tarragona. Al plenari s'han presentat quatre ponències: 'Eines per a potenciar l'autoconsum energètic en l'àmbit domèstic', a càrrec d'Aleix Manonellas, responsable del Servei d'Assessorament Energètic de Reus; 'Comptadors solidaris', a càrrec de Maria Retuerto, responsable de la Unitat Comercial i de Clients de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) i de J.M. Beltran, director gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSS); 'Diferents accions per a combatre la Pobresa Energètica', a càrrec de Stephanie Ascencio, representant de l'Aliança contra la Pobresa Energètica de Tarragona; i 'Consumidor vulnerable, preus i taxes', a càrrec de Jordi Samarra, representant de l'Associació Intercomarcal de Consumidors i Usuaris de Catalunya (AICUC).

A la reunió s'han tractat diferents visions sobre el tema de la pobresa energètica i diverses línies per fer front a aquesta problemàtica. De les dades que disposen els ajuntaments de Tarragona i Reus, destaca el fet que tot i que des de la Taula de la Pobresa Energètica s'ha treballat "molt" per tal que tothom que tingui dret al Bo Social se'n pugui beneficiar i s'ha aconseguit augmentar el nombre de persones beneficiàries de manera considerable, encara existeixen algunes dificultats d'accés al Bo social en la factura de la llum.

I això és així, tot i que ara, amb la pandèmia, s'ha creat la figura del consumidor vulnerable i més famílies se'n poden beneficiar. En concret, un 51% de les llars de les quals va revisar la factura de la llum el Punt d'Assessorament Energètic (PAE) de Reus durant el 2020 es podien beneficiar del Bo Social si es canviaven al mercat regulat.

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus és un espai de planificació, coordinació, anàlisi, debat, recerca d'alternatives i propostes de solucions que garanteixin l'accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat.

Des d'aquest ens, els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat. Per aquest any 2021 la taula es planteja analitzar noves necessitats en aquest tema, i plantejar línies i propostes de futur consensuades per donar cobertura a aquestes.

Per a més informació sobre aquest ens, sobre consells d'estalvi energètic, sobre com estalviar en les factures d'electricitat i gas o sobre ajuts de pobresa energètica, es pot consultar la web http://taulapobresaenergetica.cat/.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges