Dilluns, 23 de Novembre de 2020

L'Ajuntament de Cambrils inicia un procés de reestructuració de les empreses municipals 'per milorar-ne l'eficiència'

23 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils

    Cedida

L'Ajuntament de Cambrils iniciarà un procés de reestructuració de les empreses municipals "per millorar l'eficiència dels serveis i la transparència en la gestió municipal", segons s'ha assenyalat des del consistori. Per una banda, l'equip de govern ha decidit dissoldre l'entitat pública empresarial Ingesol "garantint al màxim les condicions laborals de la plantilla". Per l'altra, aposta per mantenir el model d'Aparcam i ampliar les seves competències en temes de mobilitat municipal. Aquest procés de reestructuració s'emmarca en la tendència general de les administracions públiques de recentralitzar els serveis "per millorar-ne l'eficiència".

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha explicat que la liquidació d'Ingesol, empresa sotmesa a dret privat, "és una clara aposta per la transparència i suposarà que els serveis que es presten formin part dels comptes generals de l'Ajuntament, aportant major claredat i facilitant la seva tramitació anual".

En el cas d'Ingesol, segons s'ha exposat, les tasques que es desenvolupen "es poden integrar dins de l'organigrama i estructura de funcionament de l'Ajuntament". En canvi, el govern ha manifestat que cal impulsar Aparcam com a empresa integral de serveis de mobilitat amb més competències.

Dues empreses creades el 2008

Ingesol es va crear el 2008 amb l'objectiu de gestionar el patrimoni i l'habitatge de protecció pública mitjançant la fórmula d'Entitat Pública Empresarial i al llarg dels anys s'ha transformat en una empresa prestadora de serveis municipal que ha anat ampliant les seves tasques. Des de l'any 2010 Ingesol, gestiona la neteja de les platges del municipi tant amb mitjans manuals com mecànics. El 2012 va afegir a la seva cartera de serveis les llars d'infants i des de l'any 2019 va ampliar el servei de borsa d'habitatge amb la gestió de l'Oficina Local de l'Habitatge.

Aparcam també va néixer fa 12 anys com a societat mercantil pública per la gestió de l'aparcament municipal. En els seus anys d'existència s'ha convertit en una empresa dedicada a gestionar tota la mobilitat de Cambrils. L'any 2010 es va construir la seva seu de 3.400 m2 amb els serveis d'atenció al públic, administratiu, taller i garatge per autobusos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics