Dimarts, 28 de Maig de 2024

Cambrils busca Hereu i Pubilla

Les inscripcions estaran obertes fins al 26 d'abril

12 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Representants del Pubillatge del 2023

    Cedida

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria per l’elecció del Pubillatge de Cambrils 2024, que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals. Les persones interessades en convertir-se a Pubilla o Hereu s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat.  

L’Ajuntament ha fet una crida a les associacions de Cambrils perquè presentin candidats i candidates en representació de l’entitat, i d’aquesta manera apropar les tradicions de Cambrils a les noves generacions. La convocatòria també està oberta a infants i joves de Cambrils que s’hi vulguin presentar directament, sempre que compleixin amb els requisits que es preveuen en les bases. 

 

Requisits

 

Les persones aspirants a Pubilla i Hereu grans han de tenir entre 17 i 22 anys fets, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita, han d’estar empadronats a Cambrils i han de tenir disponibilitat per participar en els diferents actes que s’especifiquen a les bases, en el cas de sortir escollits.

En el cas dels infantils, han d’haver nascut entre l’any 2013 i el 2017, disposar del vestit tradicional català i estar empadronats a Cambrils. Els nens i nenes que ja hagin estat Pubilla o Hereu infantils de Cambrils en edicions anteriors, no ho podran tornar a ser però sí que podran continuar formant part del Pubillatge de Cambrils, sempre que compleixin el requisit de l’edat.

Les inscripcions es poden fer fins al divendres 26 d’abril, presencialment al departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils o enviant el full d’inscripció.

 

Elecció del Pubillatge gran

 

Per resultar escollit Pubilla o Hereu, s’haurà de dur a terme una prova escrita i una entrevista personal. Les proves, que es realitzaran el divendres 3 de maig, seran sobre diferents qüestions sobre cultura local i catalana, cultura popular, costums i tradicions del pubillatge. Es valorà el coneixement del món del Pubillatge, la disponibilitat d’assistència als actes, la fluïdesa verbal, entre altres. Les candidates i els candidats amb la valoració més alta es nomenaran Pubilla i Hereu de Cambrils, i el jurat proposarà a la resta de candidats a formar part del Pubillatge de Cambrils com a Damisel·les i Fadrins. 

El Jurat estarà format per la regidora de Festes; un representant del Foment de les Tradicions Catalanes; un membre de l’antiga comissió de Pubillatge de Cambrils; i dos membres de la comissió de Pubillatge actual, sempre que no tinguin una relació directa familiar amb un dels candidats. 

L’acte públic del veredicte del jurat del pubillatge gran i l’elecció del pubillatge infantil tindrà lloc el dissabte, dia 4 de maig, a partir de les 6 de la tarda, al pati de la Torre del Llimó.  

 

Vestits tradicionals

 

L’Ajuntament es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català per a tots aquells candidats grans que no en disposin pel dia de l’elecció, i els escollits pels primers actes més propers. L’Ajuntament es fa càrrec de les despeses de la confecció o compra del vestit de la Pubilla, de les Damisel·les, de l’Hereu i dels Fadrins grans. A la Pubilla i Hereu i als candidats que vulguin formar part del Pubillatge gran, se’ls obsequiarà amb el vestit tradicional català i la banda o faixa. Tots els infants participants rebran diferents obsequis.

 

Elecció del Pubillatge infantil

 

L’elecció del Pubillatge infantil serà el mateix dissabte 4 de maig, durant l’acte públic al pati de la Torre del Llimó, on tots i totes les aspirants hi ha d’anar vestits amb el vestit tradicional català. L’elecció del Pubillatge infantil serà mitjançant sorteig, i el nen i la nena que surtin escollits seran nomenats Hereu infantil i Pubilla infantil respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges