Dijous, 03 de Desembre de 2020

L’Ajuntament de Mont-roig intensifica la lluita contra la processionària amb nous tractaments

S’ha utilitzat per primer cop la tècnica de l’endoteràpia vegetal,

13 de Desembre de 2018, per Redacció
  • Un operari, en un moment del tractament

    Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha intensificat en les darreres setmanes el tractament contra la processionària per evitar l’extensió d’aquesta plaga als pins del municipi situats en carrers, places i espais públics. En concret s’ha contractat una empresa especialitzada que a més dels treballs preventius habituals ha afegit noves tècniques en la lluita contra aquesta eruga. La principal acció realitzada ja fa unes setmanes va ser el tractament amb Bacillus thuringiensins per al control de processionària dels pins, que es va fer a través de la fumigació amb canons mòbils i per diversos operaris especialitzats de l’empresa contractada. Aquest tractament biològic amb Bacillus thuringiensins no és tòxic per les persones.

La novetat del tractament d’enguany ha estat l’aplicació de l’endoteràpia vegetal, una innovadora tècnica per al control de plagues i malalties dels arbres, que consisteix a introduir, mitjançant injeccions, nutrients, insecticides, fungicides; en definitiva, fitosanitaris, en el teixit vascular o conductor dels arbres, aconseguint amb això uns resultats excel·lents, millors que els obtinguts amb altres tècniques i d'una manera més respectuosa amb l'entorn.

En concret, aquestes injeccions es fan de manera individual. Al municipi aquest procés s’ha fet en 83 pins situats a tocar de les zones escolars com ara el CEIP Marcel·lí Esquius i Joan Miró, el parc de Maria Martori, la llar d’infants Petete, el parc infantil situat a tocar de les oficines municipals de Miami Platja, l’Ajuntament de Mont-roig i a la Plaça de Jaén, entre d’altres. Aquests tractaments fitosanitaris s’han completat també amb els tractaments manuals d’eliminació dels nius d’erugues pels mateixos serveis tècnics municipals quan aquesta eliminació és possible d’aquesta manera.

Noves tècniques amb ratpenats i ocells

En les pròximes setmanes, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de posar nius que ajudin a combatre la processionària amb el suport de ratpenats i ocells insectívors, sobretot mallerengues. Per aquest motiu es volen instal·lar en diversos pins al voltant de 200 caixes niu per augmentar la presència dels depredadors d’aquest insecte i així evitar plagues com les que hi ha ara.

Aquesta solució es va posar en pràctica l’any passat amb un pla pilot impulsat per la Generalitat als boscos del Solsonès i el Berguedà i ara es preveu aplicar també en algunes zones del terme municipal de Mont-roig del Camp.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics