Dimecres, 17 d'Abril de 2024

L'Ajuntament de Salou cedeix a la Generalitat un solar al Cap de Salou per a construir una escola

La construcció i posada en marxa anirà a càrrec de la Generalitat, mentre que el municipi del tarragonès s'encarregarà de les tasques de manteniment

26 d'Octubre de 2023, per ACN
  • El plenari ha aprovat per unanimitat la decisió

    Cedida

L'Ajuntament de Salou ha acordat, per unanimitat en el plenari celebrat aquest migdia, cedir un solar municipal de 12.000 metres quadrats situat a l'Avinguda Pla de Maset, flanquejat pels carrers Caçadors i Fonoll, al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. La intenció és construir en aquesta parcel·la un nou institut escola que acolliria alumnes d'edats compreses entre els 3 i els 16 anys. És la segona ocasió que l'ajuntament cedeix aquest terreny a la Generalitat. En 2008, malgrat un acord previ, la construcció prevista no es va dur a terme i les escriptures van retornar a l'administració local.

La responsabilitat de la construcció i la seva posada en marxa recau en la Generalitat de Catalunya, que haurà d'assignar una partida pressupostària per a aquesta finalitat. No obstant això, tant el solar com l'eventual edifici construït seran propietat del municipi, encarregant-se aquest de les tasques de manteniment, conservació, neteja, subministrament i vigilància. 

L'informe emès per l'Agència Catalana de l'Aigua a data del 21 d'abril de 2023 indica que el solar no presenta riscos d'inundabilitat de tipus fluvial, validant així la seva idoneïtat per al desenvolupament del projecte educatiu. La iniciativa respon a voluntat de l'executiu municipal de descentralització i apropar els serveis a la ciutadania dels diferents barris del municipi. Tots els grups polítics que integren el plenari han manifestat el seu suport unànime, expressant la seva voluntat que aquest nou centre educatiu esdevingui una realitat al més aviat possible.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics