Les jornades del romesco de Cambrils seran a taula del 22 de novembre al 8 de desembre. La vila dedica les últimes jornades gastronòmiques de l’any a aquest plat típic del municipi molt arrelat a la seva tradició marinera. Un total de 22 restaurants oferiran menús tancats de diferents preus basats en el romesco en salsa freda o plat cuinat.
L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC), Joan Gómez, han presentat les jornades, davant d’un quadre de l’artista cambrilenc Marcel Aragonès que va quedar finalista a la 2a Biennal d’Art Gastronòmic. L’alcaldessa ha afirmat que el romesco és un plat molt propi de Cambrils elaborat amb productes de proximitat i ha explicat que les jornades posen en valor l’excel·lent gastronomia de Cambrils des d’un punt de vista integral alhora que ajuden a desestacionalitzar la temporada turística.
El regidor de Promoció Econòmica ha destacat l’excel·lència de la marca de Cambrils Gastronomia i ha avançat que el calendari gastronòmic 2020 donarà un nou enfocament a les jornades i potenciarà especialment el romesco. Per la seva banda, el representant de l’AEHC ha explicat que les jornades del romesco uneixen la tradició pagesa i marinera de Cambrils. Com a novetat d’enguany, alguns dels restaurants participants oferiran als comensals la possibilitat d’adquirir el nou CD de Carles Rom, que inclou l’obra de Marcel Aragonès. L’objectiu de la iniciativa és difondre l’etnografia de la cultura marinera de Cambrils a través de la gastronomia.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics