Dimarts, 13 d'Agost de 2024

L'imam de Cambrils demana 'més control' per accedir al càrrec

Normalment, la comunitat musulmana investiga l'imam contractat

16 d'Agost de 2018, per Arnau Martínez
  • El periodista de LANOVA Ràdio Arnau Martínez, amb l'imam de Cambrils

    LANOVA Ràdio

L'imam de Cambrils, Mohamed Ouadi, ha manifestat que "hi hauria d'haver alguna mena de control i investigació" per ser imam. Ho ha dit en una entrevista a LANOVA Ràdio, feta a la mateixa mesquita de Cambrils que es troba al polígon Belianes. Ouadi ha explicat que "hi ha diferents categories" d'imam, però ell entén aquest càrrec com la "persona que dirigeix les oracions". Per desenvolupar aquesta funció cal conèixer l'Alcorà i "tenir els valors de la religió musulmana", ha puntualitzat el responsable de la mesquita.

Vuit anys a la comunitat

Preguntat per quins controls passa un imam per accedir al càrrec ha respost que "és un tema complex". "Quan una comunitat contracta un imam, s'investiga, qui és, d'on ha vingut, quina formació té, on ha estat. No pots agafar una persona a l'atzar. El cas de Ripoll és molt estrany", ha indicat l'imam de Cambrils. També ha assegurat que és "complicat" perquè hi ha comunitats que no tenen recursos ni mitjans per recopilar informació. "Hi ha d'haver un canvi radical en aquest tema", ha sentenciat.

Ouadi fa vuit anys que forma part de la comunitat musulmana de Cambrils. Va estudiar batxillerat en un institut del mateix municipi i quan van comprar la nau del polígon Belianes van buscar un imam. Finalment, ell va ocupar aquesta funció i va formar-se, principalment, coneixent tot l'Alcorà. És una tasca voluntària ja que ell treballa als matins en un altre sector. És un cas excepcional perquè la majoria d'imams arriben a les mesquites sense ser membres d'aquella comunitat que començaran a dirigir. "Poc a poc s'anirà integrant, però en un inici han d'anar a buscar-lo fora de la comunitat", ha explicat.

Es parla més de la radicalització

L'imam ha subratllat que mai s'ha trobat amb un cas de radicalització. Malgrat això, ha dit que és un tema que ja s'abordava a la mesquita, però que des dels atemptats se'n parla més. Hi ha hagut un canvi, "ara li hem posat nom: radicalització", ha dit Ouadi, "abans, potser, si paraves de radicalització et miraven diferent", ha afegit. També ha apuntat als pares dels joves assegurant que són qui poden exercir més control ja que són "la primera víctima de la radicalització". Així mateix ha indicat que "difícilment pots detectar-ho".

Ouadi ha qualificat els atacs d'un moment "excepcional i inimaginable". També ha explicat que va ser "una situació de xoc". L'imam recorda els dies posteriors amb molta tristor. "Des d'un primer moment vam desmarcar-nos. Aquests fets no estan relacionats ni amb la comunitat musulmana ni amb la religió islàmica", ha dit contundentment l'imam.

D'altra banda, el cambrilenc ha negat que amb els atemptats hagi augmentat la islamofòbia i ha destacat la bona convivència amb els veïns de la població.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges