Dilluns, 27 de Maig de 2024

L’Obra social 'La Caixa' col·labora amb la Lliga contra el càncer per donar ajut econòmic als afectats

03 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Les dues parts han signat un conveni de col·laboració

    Cedida

L’Obra social 'La Caixa' col·labora amb la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, en un projecte destinat a donar ajut econòmic als malalts i a reforçar l’activitat dels Grups d’ajuda mútua (GAM) a la demarcació. Aquest passat dimarts s'ha signat el conveni de cooperació entre les dues parts. Per part de l'entitat bancària hi van assistir la directora d’institucions a Tarragona, Tatiana Caro; el vicepresident primer de la Lliga, Francesc Vallespí; i  la delegada, Rosa Guillamón.

Aquest conveni, segons s'ha exposat permetrà continuar incidint en la necessitat de suport als malalts des de la vessant psicològica i econòmica. El projecte d’ajuda psicosocial i econòmica a afectats de càncer i les seves famílies es porta a terme a través de l’equip tècnic de la Lliga, format per dos psicooncòlogues, amb el suport d’una administrativa i voluntariat especialitzat, a més de comptar amb la col·laboració de la xarxa de Treballadors socials de la demarcació.

L'atenció, segons s'ha detallat, es basa en l'impuls dels GAM. Aquests es troben distribuïts per tota la demarcació "per tal de poder arribar fer-los accessibles als malalts oncològics de tot el territori". En total són 11 els distribuïts (Amposta, Deltebre, El Vendrell, La Selva del Camp, la Sénia, Montblanc, Móra la Nova-Altebrat, Reus, Tarragona, Tortosa i Vilaseca) als quals es destinen prop de 100.000 euros al servei dels malalts.

Participar en els GAM "és positiu per a les dones amb càncer de mama que volen expressar com se senten després del diagnòstic de la malaltia, conèixer altres dones que estan en la seva situació i compartir els problemes físics i psicològics per poder saber com es poden afrontar", segons s'ha precisat. De la mateixa manera, "es posen en comú els neguits, les pors i es comparteixen els problemes amb malalts oncològics d’altres patologies, a més de la mamària". Les persones encarregades de liderar aquests grups són dones afectades de càncer de mama o malalts oncològics que realitzen aquesta tasca voluntàriament, sempre després d’haver rebut un preparació específica mitjançant cursos de formació.

La participació als diferents GAM durant aquest any 2019 comporta una assistència mitjana d'entre 15 i 18 persones per sessió i per grup.

Ajuts econòmics

Així mateix, la Lliga Contra el Càncer atorga ajuts econòmics a les famílies afectades pel càncer que, a més, es troben en risc de pobresa o exclusió social.

Durant aquest any, prop de 82 famílies han rebut ajuda econòmica sota els criteris que valoren inicialment els treballadors socials del Ajuntaments, Hospitals, Consells Comarcals i altres i l’equip mèdic de la Lliga.

Es destina un 45,77 % del pressupost anual de la Lliga al suuport a malalt i voluntariat, amb un import de 159.199,00 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges