Diumenge, 07 de Març de 2021

Impulsen una enquesta ciutadana per valorar la percepció de risc petroquímic al Camp de Tarragona

Forma part del projecte 'El paisatge com a valor col·lectiu. Anàlisi del seu significat, usos i percepció social' de la URV

14 de Gener de 2021, per Redacció
  • Cartell de l'enquesta

    URV

Per conèixer com percep el risc petroquímic la ciutadania del Camp de Tarragona, s’analitzaran els resultats d’una enquesta en línia. A través de dos mapes interactius es pretén recollir la percepció sobre la localització de les fonts de risc petroquímic i la valoració del seu nivell de perillositat, per una banda, i els llocs que podrien veure’s afectats pels diversos riscos i les seves intensitats, per l’altra.

L’estudi s’emmarca en l’anàlisi de l’impacte de la indústria petroquímica que es duu a terme a la URV, encapçalat pel Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TECNATOX) i forma part del projecte 'El paisatge com a valor col·lectiu. Anàlisi del seu significat, usos i percepció social' (CHORA) del GRATET (Grup de Recerca en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics) del Departament de Geografia de la URV.

El projecte té el finançament del Ministeri d’Economia i Competitivitat del govern espanyol. L’enquesta es troba disponible en dues versions (català i castellà) i només es pot respondre per l’ordinador. Les dades recollides seran exclusivament d’ús acadèmic. Entre les persones participants que hagin complimentat tots els camps de l’enquesta entraran en el sorteig d’una escapada de tres dies.

Els resultats obtinguts així com les principals conclusions de l’estudi es faran públic un cop s’hagi analitzat la informació recollida. El projecte CHORA és la continuïtat i ampliació del projecte SPATIUM. Hi participen investigadors de la Facultat de Turisme i Geografia i de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV, a banda dels del grup TECNATOX que col·laboren en aquesta recerca. L’objectiu és analitzar el paisatge, el seu significat, característiques i la seva percepció social. És a dir, estudiar el seu valor patrimonial i col·lectiu tant des de la vessant social com de l’ambiental.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics