Dimecres, 28 d'Agost de 2024

La 'Recerca pel canvi' promou set microxerrades per apropar la ciència als més petits

Les xerrades estan dins del programa de la Nit de la Recerca de la URV

02 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Les xerrades duraran un màxim de 10 minuts

    Cedida

Investigadors i investigadores de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels altres centres de recerca de la demarcació de Tarragona (l’Institut Català d'Investigació Química -ICIQ-, l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica -ICAC- i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social -IPHES-) participaran aquest dijous 5 d’octubre, a les sis de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus, a les microxerrades divulgatives de ciència 'Recerca pel canvi'. Aquesta iniciativa (promoguda per l’IISPV amb la col·laboració de totes aquestes institucions) té com a objectiu divulgar la ciència a la ciutadania.

Les xerrades tenen una durada de 10 minuts cadascuna i l'ordre és el següent: 'Fake news i discurs d’odi: com detectar-ho, com combatre-ho', a càrrec de la Dra. Marta Montagut Calvo, investigadora del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, 'Cuida el teu cervell i el teu cervell cuidarà de tu', a càrrec de Laia Gutiérrez, investigadora predoctoral del Grup de Recerca en Nutrició i Salut Metabòlica (NuMeH) de l’IISPV-URV, 'Nanorobots per descontaminar l’aigua', a càrrec de la Dra. Katherine Villa, investigadora leader group de Materials Avançats Fotocatalítics, de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i 'De la lletra i de la pedra. Diàlegs amb els romans a peu de carrer', a càrrec de la Dra. Diana Gorostidi Pi, professora de la URV i investigadora coordinadora del Grup de Recerca Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA&LIRA) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Seguiran les xerrades 'Com influeix el nostre entorn en la salut mental?', a càrrec del Dr. Jordi Júlvez i Adriadna Pinar, investigador responsable del Grup de Recerca NeurÈpia (IISPV) i investigadora predoctoral del mateix grup, respectivament, 'Un món en miniatura: la microfauna d’Atapuerca', a càrrec del Dr. Juan Manuel López-García, investigador del Grup de Recerca Paleoecologia del Pliocè i Plistocè i Dispersions Humanes, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), 'La ciència és d’adolescents per a adolescents', a càrrec de Judit Queral Añó, investigadora predoctoral del projecte SEEDS liderat per l’IISPV, i Mohamed Aissoui, alumne de l’Institut Gaudi de Reus, que ha participat en el projecte, i 'Colesterol, trànsit i extraterrestres', a càrrec del Dr. Josep Ribalta Vives, investigador del Departament  de Medicina i Cirurgia de la URV i de la Unitat de Recerca en Lípids i Arteriosclerosi (URLA) de l’IISPV.

Aquesta activitat s’emmarca dins el programa d’actes de la Nit de la Recerca, promogut per la URV

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics