Dijous, 29 d'Octubre de 2020

Núria Gavarró estarà al davant de l'Arxiu Tarradellas a Poblet

Pren el relleu en la direcció a Montserrat Catalán, secretària del president fins a 1988

29 de Desembre de 2016, per ACN
  • Núria Gavarró és lanova directora de l'Arxiu Tarradellas

    EPN

Núria Gavarró i Rodríguez ha estat nomenada directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que està dipositat a l'antic Palau de l'Abat del monestir de Poblet. Nascuda a la Riba el 1982, Núria Gavarró és llicenciada en documentació per la Universitat Oberta de Catalunya, té un màster en gestió i difusió de fonts arxivístiques i documentals i és llicenciada en història per la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Regidora d'ERC a l'Ajuntament de Valls, dimarts, coincidint amb l'anunci del seu nomenament, va abandonar la dedicació al consistori i una de les carteres que tenia al seu càrrec, si bé passarà a formar part de la junta de govern.

Gavarró substitueix qui fins a la seva jubilació en va ser responsable, Montserrat Catalán i Benavent, que com a funcionària de la Diputació de Barcelona va ser la secretària particular del president Tarradellas des del retorn de l'exili fins al seu decés, el 10 de juny de 1988, i posteriorment va col·laborar amb Antònia Macià, vídua del president Tarradellas, fins a la mort d'aquesta l'any 2001. Fruit d'aquesta estreta relació amb el president Tarradellas, Catalán ha rebut l'encàrrec del govern de la Generalitat de coordinar els actes amb motiu del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas a Catalunya.

Després de la mort del president Tarradellas i de la seva esposa, l'arxiu ha quedat, per disposició del president Tarradellas, a Poblet, a cura de la comunitat monàstica, tal com establia el conveni de donació de l'any 1981 signat pel president Tarradellas i l'abat Maur Esteva. Un patronat presidit per l'abat del monestir, que és el màxim responsable de l'arxiu, té per funció vetllar per l'acompliment del conveni. Al llarg dels darrers anys s'hi han anat incorporant diversos fons, com ara els donats per Carles Sentís, Joan Antoni Samaranch, la família del general Domènec Batet, Ramon Barnils, Josep M. Bricall i Paul Preston, entre d'altres, que n'han completat el fons documental.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics