Diumenge, 11 d'Abril de 2021

Salou enderrocarà l’antic Hostal Bona Estada

Amb aquesta obra es completarà l’actuació de recuperació de l’església de Santa Maria del Mar

14 d'Agost de 2019, per Redacció
  • Façana de l'edifici que s'enderrocarà

    Cedida

L'Ajuntament de Salou ha acordat per unanimitat aprovar, inicialment, l’expedient administratiu de tramitació ordinària per a la contractació de les obres ordinàries d’enderroc de l’antic Hostal Bona Estada, adossat a l’església de Santa Maria del Mar, així com de l’adequació de l’espai resultant per a ús públic. El pressupost base de licitació és de 105.472,97 euros.

L’Hostal Bona Estada es troba situat al nucli antic de Salou, concretament, al número 11 del carrer de Ponent. Actualment, l’edifici és adossat al transsepte i l'absis de l’església de Santa Maria del Mar. L’enderroc de l’hostal té la finalitat de poder completar l’actuació de recuperació de l’església de Santa Maria, atorgant-li de nou la característica d’edifici aïllat. L’espai resultant s’adequarà per permetre l’ús públic, amb una plaça on s’instal·laran bancs i una escultura del Ball de Bastons de Salou. Aquesta serà objecte de contractació independent, però simultània quant a terminis. L’espai resultant de l’actuació d’enderroc es preveu que sigui d’uns 190 metres quadrats de l’ocupació de l’hostal, més l’ampliació de la vorera o voreres corresponent. Cal recordar que l’any 2014 ja es va enderrocar l’antic edifici de Càritas-Salou, que ha esdevingut en la plaça del Mossèn Jaume Constantí.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, aquest enderroc "permetrà que totes les façanes de l’església quedin a la vista, de manera que l’edifici ofereixi un aspecte més digne i apropiat, atès el seu valor patrimonial i cultural dins de la ciutat”. Així mateix, el municipi de Salou "guanyarà un nou espai públic pel gaudi de residents i visitants, en una zona molt atractiva de la ciutat, el nucli antic, que tenim la voluntat d’embellir, dignificar i donar-li la importància que mereix”. En aquest sentit, segons ha dit Granados, “pensem que l’escultura de Ball de Bastons serà una peça artística que, a banda d’homenatjar aquesta entitat que forma part de la cultura tradicional i popular de Salou, atorgarà personalitat a la nova plaça que es construirà”.

Escultura al Ball de Bastons de Salou

Com a conseqüència del procés de participació ciutadana dut a terme enguany, n’ha resultat la voluntat política de realització d’un element escultòric relacionat amb el Ball de Bastons. Així, els serveis tècnics municipals han contractat l’escultora montblanquina Natàlia Ferré perquè realitzi el disseny i unes maquetes en proporció 3/10, que serviran de base per a la creació de l’escultura final, formada per un bastoner home i una bastonera dona, i que es fabricarà en una foneria amb bronze. La mida serà a escala natural. Les figures, una al davant de l’altra, ballant, portaran bastons a les mans, i aniran vestides amb les robes habituals del Ball de Bastons de Salou. S’instal·laran a la mateixa altura que els vianants, en un espai encintat amb passamà d’acer galvanitzat al mateix nivell que el paviment acabat.

Pel que fa a les mides, l’escultura de la dona farà 180 centímetres d’altura, 60 centímetres d’amplada i 65 centímetres de fons. La de l’home farà 170 centímetres d’altura (10 centímetres menys que l’alçada de la dona), 70 centímetres d’amplada i 70 centímetres de fons. Respecte a aquest conjunt escultòric, l’alcalde de Salou ha dit que “hem tingut en compte una de les propostes del procés de participació ciutadana i serà el nostre homenatge al Ball de Bastons, una entitat activa i proactiva dins de la xarxa de cultura popular salouenca, a la què tenim molta estima i de la qual n’estem molt orgullosos pel seu esforç i treball”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges