Diumenge, 16 de Juny de 2024

Un estudi confirma que consumir oli d'oliva redueix la mortalitat

13 de Gener de 2022, per
  • L'oli d'oliva, exclòs del semàfor nutricional.

    EP

Un estudi fet als Estats Units, que ha seguit 90.000 persones durant 28 anys ha confirmat els beneficis de l'oli d'oliva per a la salut, segons les conclusions publicades al Journal of the American College of Cardiology. Els participants en la investigació que consumien més aquest producte tenien menys prevalença de malalties cardíaques, degeneratives i oncològiques i menys mortalitat. 

En concret, l'equip investigador va comparar els que declaraven que "mai" o "gairebé mai" consumien oli d'oliva, amb els que en consumien en més quantitat, i va trobar que aquest segon grup tenia un 19% menys risc de mortalitat cardiovascular, un 17% menys de mortalitat per càncer, un 29% menys de mortalitat neurodegenerativa i un 18% menys de mortalitat respiratòria.

Incrementar el consum d'oli d'oliva, segons la investigació, està associat a una reducció del consum de mantega i altres greixos menys saludables. A més, hi ha una correlació entre el consum d'aquest producte i un consum més elevat de fruita i verdura, a més d'un estil de vida amb més activitat física.

Els autors de l'estudi matisen que la mostra era població blanca no hispana de professionals de la salut, de manera que podria haver-hi un biaix, ja que aquest grup pot ser "més propens a dur un estil de vida saludable". A més, consideren que el consum més gran d'oli d'oliva podria ser un marcador de més nivell socioeconòmic. Així i tot, asseguren que després d'ajustar aquests factors, els resultats eren els mateixos.

[plantillavirals]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges