L’assamblea amb la que es posen en marxa els preparatius de Setmana Santa a la Selva del Camp, la reunió general o ‘capítol’ de la Vint-i- quatrena, aquest any ha servit per nomenar a Maria Lluïsa Garriga com a nova procuradora, en substitució del seu pare Francesc Garriga, que ha renunciat al càrrec per motius de salut.
Es tracta d’un fet històric, ja que mai una dona havia esdevingut procuradora durant els 400 anys d’existència de la Confraria de la sang, i ho fa amb una de les tasques de més responsabilitat, com és la de procuradora i dirigent de l’entitat, només per sota de l'alcade selvatà, que n’ostenta la presidència honorífica.
El nomenament d’una dona en un càrrec de tanta importància permet normalitzar el funcionament de l’entitat selvatana, que tal i com ha expressat l’alcalde i president de la confraria de la sang, Josep Masdeu, “és un fet històric, però és normalitzar un fet que tard o d’hora s’havia de produir”.
La Confraria de la sang va néixer al segle XXVI, es va estendre per tot el territori català, i està molt arrelada a les tradicions medievals. És per això que el paper de la dona s’havia hagut de configurar amb congreacions a banda. La Confraria de la sang ha estat la primera, no només en que hi entren dones a l'entitat, sinó també en ocupar un paper tan rellevant, com és la de procuradora.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics