Els 100 litres per habitant i dia suposen un descens de 4 respecte la mitjana de consum de 2012 (gener-desembre). Reus se situa molt per sota de les dades catalanes, que són de 127 litres, segons l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya, i de les estatals, que pugen fins els 144 litres, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Per fer-se un idea, grans ciutats com Madrid (131 litres), València, (113), Barcelona (110) i Bilbao (109) tenen també uns consums superiors, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE)
Aigües de Reus assegura que la causa d'aquesta evolució positiva es deu al llençament de campanyes de sensibilització i conscienciació, la crisi econòmica i l'activació d'una alerta generalitzada davant la profunda sequera que afectava Catalunya fa pocs anys, duran el govern del Tripartit. Cal tenir en compte que el 2004, el consum a la ciutat per habitant i dia era de 122,68 litres, i que la falta d'aigua a la ciutat ha estat una constant en els darrers temps, tal i com constata l'empresa municipal.
"Avui dia, els ciutadans són més conscients de la necessitat de fer un ús racional de l’aigua, en saber dels elevats consums que representen determinades accions quotidianes com tancar l’aixeta mentre ens rentem les mans o ens raspallem els dents, la diferència entre fer servir la banyera o la dutxa, o utilitzar cicles llargs o curts en rentadores i rentaplats, així com la classificació energètica d’aquests", asseguren des d'Aigües de Reus.
L'empresa disposa des del darrer mes de setembre una aplicació per a smartphones, taules i dispositius mòbils que informa als ciutadans de les possibilitats d'estalvi en la seva factura de l'aigua. L'app és totalment gratuïta i pot descarregar-se a la pàgina web d'Aigües de Reus, encara que no se sigui client de la companyia.
Podeu consultar l'evolució del consum d'aigua i de la població a Reus en els darrers treze anys:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics