Dijous, 13 de Juny de 2024

Enrech assegura que els sous dels regidors ja són públics, malgrat no estar al web municipal

El govern tomba la moció del PSC que volia la publicació del sou, les dietes i el patrimoni personal

31 de Gener de 2014, per Enrique Canovaca
  • Plenari de l'Ajuntament de Reus, d'aquest divendres

     

"Les retribucions dels membres de la corporació i dels consellers són públics, aprovats pels consells d'administració i el plenari", ha afirmat el regidor d'Hisenda, qui ha recordat que en la primera sessió del mandat es va dir el tant per cent de dedicació de cada regidor i les dietes que cobren. No obstant, aquesta informació no hi és, de moment, al web municipal, i el ciutadà només la pot consultar demanant les actes del plenari o anant als butlletins oficials de la Generalitat i de la província.

Enrech ha donat dades sobre el sou mitjà dels regidors a Reus, que se situa una mica per sota dels de 2008, quan es va iniciar la crisi, però per sobre del de 2010. Fa sis anys, la retribució mitjana era de 54.882 euros; el 2009, de 55.037 euros; el 2010, de 49.123 euros; el 2012, de 51.623 euros, i l'any passat, de 53.727 euros. Segons el regidor, "els sous actuals són inferiors i no tenen en compte els efectes inflacionals".

El regidor també s'ha mostrat contrari a haver de fer una declaració del patrimoni particular de cadascun dels regidors i una actualització mensual, i ho ha justificat posant l'exemple de la mort d'un familiar, del qual es rep una herència. "Haver d'explicar això és una intrusió en la vida personal", ha afirmat.  A més, Enrech ha subratllat que "a principi de mandat, hi ha una declaració de patrimoni" i si quatre anys després "es veu una pujada injustificada d'aquest patrimoni", ja hi haurà "algú" que actuï al respecte.

Per últim, el regidor ha llançat un dard a l'anterior govern: "Ningú ha de tenir por que es repeteixin situacions com pagar a regidors a través de diverses empreses o aprovar decrets per pagar complements a membres de l'oposició, sense que tot el grup municipal ho sàpiga".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges