Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Decepció, derrota i golejada al Municipal

Un Reus que ha anat de més a menys durant els 90 minuts, ha vist com el Gallego sentenciava el partit que ha acabat amb un 1 a 4 final

17 de Novembre de 2018, per Xavi Turu
  • CF Reus

La parròquia roig-i-negra tenia una cita important a l'Estadi. Partit d'alt risc per als homes de Xavi Bartolo davant d'un Extremadura que també estava necessitat de punts. Els reusencs han començat amb alguns errors en defensa, que han propiciat una jugada de perill dels visitants que ha acabat amb un gol ben anul·lat a Chuli per una falta a Edgar Badia. Els socis i aficionats desplaçats avui al Municipal, han tornat a veure a un Ricardo Vaz sortint des de l'onze inicial. Titularitat i primera alegria. El talent del futbolista portuguès s'ha plasmat sobre la gespa quan, amb un gran xut des de fora l'àrea, el jugador reusenc inaugurava el marcador. Els roig-i-negres es posaven per davant del matx i, després d'alguns partits, tornaven a veure porteria.

Retrobament insuficient amb el gol a l'Estadi

El gol ha portat tranquil·litat al Municipal i els de Bartolo han pogut començar a dominar els espais i trobar passades amb criteri. La concentració defensiva tornava als seus inicis i el Reus havia fet un pas endavant en el matx. La regularitat durant els 90 minuts era un factor a tenir en compte, ja que aconseguir sumar tres punts davant dels extremenys era una bombolla d'oxigen més que necessària. Els de 'Rodri' han disposat de dues ocasions gairebé consecutives per empatar el partit. La primera s'ha estavellat al travesser i ha sortit a córner i la segona Badia ha tornat a estar providencial per evitar una vegada més un gol del rival.

Després de fer uns primers quaranta-cinc minuts òptims per encarar el camí de vestidors al davant, els reusencs han vist com en el minut 45, ha arribat el gol de l'empat a càrrec de Gallego. La jugada ha estat embolicada, ja que prèviament els futbolistes roig-i-negres han reclamat una obstrucció i una posterior falta a Olmo al mig del camp, quan el capità reusenc recuperava la seva posició. Tot i això, el Reus havia de seguir el camí de la lluita i el sacrifici per poder trobar el sabor del triomf.

Gallego posa la sentència a l'Estadi

A la represa, el conjunt roig-i-negre ha tornat a perdre el ritme del matx i de nou, al minut 58, ha tornat a aparèixer Gallego de cap per avançar al conjunt visitant. El Reus ha perdut l'eficàcia del primer temps, el control de la pilota i les errades al mig del camp cada vegada eres més significatives. Linares, al minut 64, ha tingut a les seves botes l'empat però la seva rematada ha sortit fregant el pal. Al Municipal s'ha passat d'un possible empat a 2 al tercer gol visitant i la conseqüent sentència de l'encontre. Gallego ha aprofitat una errada de Gus Ledes en zona defensiva que ha deixat sol al davanter visitant que, després de superar a Badia en l'un contra un, signava el seu tercer gol i la gran alegria de la tarda pels visitants.

Els roig-i-negres s'han deixat remuntar un partit a casa després de començar el matx amb criteri i ambició. La segona part, el Reus ho ha intentat amb més cor que cames, però el 'hat-trick' de Gallego ha pesat massa sobre la gespa del Municipal. A les acaballes ha tornat a marcar Gallego per arrodonir el matx amb un gran pòquer de gols. La segona meitat ha tingut noms i cognoms, amb un Enric Gallego que ha aconseguit la victòria i els tres punts gairebé tot sol.

Amb la derrota, els reusencs han de trobar una solució urgent a la gespa i, sobretot als despatxos, ja que l'equip es col·loca en zona de descens amb una afició emprenyada i dolguda amb Joan Oliver.

Fitxa tècnica

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Herrera; Gus Ledes (Carbonell, 80’), Juan Domínguez, Mario Ortiz; Ricardo Vaz (Planas, 80’), Fran Carbia (Enri, 72’) i Linares.

Extremadura UD: Álvaro; Álex Díez, Pardo, Íñigo López, Pomares; Valverde (Borja, 75’), Olabe, Fausto Tienza, Kike Márquez (Capel, 83’); Chuli (Willy, 54’) y Enric Gallego.

Gols: 1-0, 12', Vaz / 1-1, 44', Gallego /1-2, 58', Gallego /1-3, 65', Gallego /1-4, 84', Gallego.

Targetes grogues: Per als locals Gus Ledes (32’) i Olmo (55’).

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón, del col·legi de les Illes Balears.

Incidències: partit corresponent a la jornada 14 de La Liga123, disputat a l’Estadi Municipal de Reus amb la presència de 2.932 espectadors.