Dijous, 01 d'Agost de 2024

El 8è Ral·li Costa Daurada Legend Reus arrenca amb una vuitantena de participants

La prova puntua per al Campionat d'Espanya de Ral·lis de Vehicles Històrics i per al Campionat de Catalunya d'aquesta especialitat

10 de Juny de 2023, per Redacció
  • El Rally Costa Daurada Legend Reus 2023 va arrencar aquest divendres a la tarda des de la plaça de la Llibertat

Escuderia Baix Camp

El Rally Costa Daurada Legend Reus va arrencar puntualment aquest divendres a les 5 de la tarda des de la plaça de la Llibertat, on es va donar la sortida al primer participant del ral·li. La prova organitzada per l'Escuderia Baix Camp puntua per al Campionat d'Espanya de Ral·lis de Vehicles Històrics i també per al Campionat de Catalunya d'aquesta especialitat, en tots dos casos per a les modalitats de Velocitat i Regularitat. El ral·li compta en aquesta edició amb més de 80 participants amb 26 equips que participen en el Campionat d'Espanya i la resta en el Campionat de Catalunya.

El Campionat d'Espanya de Ral·lis de Vehicles Històrics té en aquesta prova una cita clau, ja que les classificacions estan començant a prendre cos i la prova d'aquest cap de setmana repartirà importants punts. La prova és la quarta de les set puntuables per al campionat en les seves categories de Velocitat Pre81, Pre90, Pre2000 i Clàssic, així com de Regularitat i Regularitat Sport per a automòbils Pre90.

Els dos primers trams als que es van enfrontar els participants aquest divendres van ser La Mussara (10,191 km) i Farena (9,362 km), que es van fer en dues passades per cadascun d'ells. La primera etapa va cloure amb l'arribada a la plaça de la Llibertat, sobre les 11 de la nit.

La segona jornada ha arrencat aquest dissabte, a les 9 del matí, des de la mateixa plaça de la Llibertat. Al llarg del dia es disputaran sis trams cronometrats, tres d'ells diferents: La Teixeta (14,705 km), Molar (11,802 km) i Colldejou (7,007 km), que també es correran en dues passades. La previsió horària dels trams és la següent: TC5 La Teixeta (10:03 h), TC6 Molar (11:03 h), TC7 Colldejou (12:16 h) i entrada reagrupament a la plaça de la Llibertat (13:03 h); i a la segona passada: entrada parc de treball a FiraReus-Tecnoparc (13:58 h), TC8 La Teixeta (15:16 h), TC9 Molar (16:16 h) i TC10 Colldejou (17:29 h).

L'arribada del ral·li està prevista, cap a un quart de 7 de la tarda, a la plaça de la Lliberta i el lliurament dels trofeus tindrà lloc a les 9 de la nit al podi.

Manuel Muniente-Ezequiel Salgueiro (BMW M3) eren els líders provisionals després dels dos primers trams disputats ahir, per davant de Miguel Otegui-Giovanni Breda (Ford Sierra RS Cosworth) i Joan Riberas-Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC).

El Rally Costa Daurada Legend Reus 2023 compta amb 495,066 km, dels quals, 106,134 són de velocitat, repartits en 10 trams cronometrats.