Dimarts, 25 de Juny de 2024

El Reus cau al Palau Blaugrana i s’ho jugarà diumenge a la ‘Bombonera’

L’equip reusenc ha plantat cara fins al final, però han caigut per 6- 4 en el tercer partit del ‘play-off’

07 de Juny de 2024, per Jordi Benavent
  • Sergi Aragonès celebra un dels gols reusencs

La victòria del Reus Deportiu del passat diumenge va deixar oberta una eliminatòria de semifinals de l’OK Lliga apassionant. Amb la sèrie empatada a un triomf per cada equip i que es juga al millor de cinc partits, aquest divendres s’ha disputat el tercer partit al Palau Blaugrana, on ha guanyat l’equip local per 6-4.

L’equip que entrena Jordi Garcia ha saltat al parquet del pavelló blaugrana amb la intenció de sorprendre a un Barça que en tota la temporada no ha perdut cap partit al seu pavelló.

El partit ha començat amb un Barça decidit a buscar la porteria defensada per Càndid Ballart. El portuguès João Rodrigues ha posat a prova el porter reusenc amb dos xuts que Ballart ha hagut de treure amb el casc quan ja es cantava el gol. Aquesta insistència del conjunt que entrena Edu Castro ha tingut la seva recompensa quan s’han jugat poc més de 3 minuts de partit. Un fort xut de Pau Bargalló ha significat l’1 a 0.

Malgrat aquest marcador advers, els roig-i-negres, conscients que encara restaven molts minuts al davant, han continuat amb el seu guió de partit. Tot i això, João Rodrigues ha pogut ampliar aquesta diferència des del punt de penal, però un Càndid Ballart molt concentrat ha aturat el xut del portuguès evitant el 2 a 0.

Els minuts han anat passant i el partit s’ha anat estabilitzant, fins que al minut 13 en una badada defensiva en un servei de falta a la frontal de l’àrea reusenca, l’ha aprofitada Eloi Cervera per fer el 2 a 0. Amb el marcador a favor, el Barça ha marcat el ritme de partit que l’hi ha interessat i Ignacio Alabart ha fet el 3-0

Tot ha fet pensar que amb aquest marcador tot seria un recital dels culers, però la reacció reusenca no s’ha fet esperar. Pocs segons més tard, Sergi Aragonès ha fet el 3 a 1. Aquest gol ha esperonat els homes de Jordi Garcia.

A partir d’aquí el partit ha embogit i això ho ha aprofitat Diego Rojas després una gran aturada de Sergi Fernández per fer el 3 a 2. El Barça, però, no s’ha trencat i s’ha trobat més còmode sobre el parquet del Palau Blaugrana. Pau Bargalló ha fet el 4 a 2, tot sortint des del darrere de la porteria. Un minut més tard, ha estat Ignacio Alabart qui ha trobat el camí de la porteria reusenca amb el 5 a 2, marcador amb el qual s’ha arribat al descans d’una primera meitat boja.

Els tres gols de diferència han permès al Barça controlar el ritme del partit, però una gran jugada de l’atac reusenc l’ha aprofitada Marc Julià per posar el 5 a 3 a l’electrònic. Aquest gol fet creure amb la remuntada als reusencs i ha tornat a posar dins el partit a un Reus que no ha aprofitat els llançaments a pilota aturada. Primer amb un penal que ha aturat Sergi Fernández a Maxi Oruste i Marc Julià no ha pogut marcar la falta directa en de la desena falta del FC Barcelona, a 5 minuts de la represa.

A poc a poc, el ritme de joc s’ha estabilitzat i les oportunitats s’ha anat repetint a les dues porteries. Cinc minuts més tard, Pau Bargalló tampoc ha pogut transformar la falta directa en la desena falta dels roig-i-negres. Tanmateix, Marc Grau ha fet el sisè gol després de rebre una passada de Sergi Llorca, dins l’àrea. Un gol que  semblava que sentenciava el partit, tot i que encara restaven 13 minuts per acabar.

Un minut més tard, Diego Rojas ha tornat a trobar el camí de la porteria amb el 6 a 4, després de desviar una passada de Sergi Aragonès. Sense res per perdre, el Reus Deportiu ha fet un pas endavant i ha assumit més riscos defensius per buscar el gol. Això ha obert el partit i ha donat protagonisme als porters.

El marcador ja no s’ha mogut i aquest triomf deixa al Barça a una victòria de la final de l’OK Lliga. Diumenge, a partir de dos quarts d’1 del migdia, a la “Bombonera” reusenca, els de Jordi Garcia ja no tindran marge d’error i hauran de guanyar per forçar el cinquè partit i no finalitzar la temporada.

Per aquest duel de diumenge, els roig-i-negres recuperaran a un David Gelmà que ha hagut d’estar cinc partits de sanció. Segur que rebran el suport d’una grada que s’espera plena al Palau d’Esports.

Fitxa del partit:

FC Barcelona: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso i João Rodrigues.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Maxi Oruste, Marc Julià i Martí Casas.

Àrbitres: Jonathan Sánchez i Luís Mier.

Gols: 1-0 Pau Bargalló (‘4); 2-0 Eloi Cervera (’13); 3-0 Ignacio Alabart (’19); 3-1 Sergi Aragonès (’19); 3-2 Diego Rojas (’22); 4-2 Pau Bargalló (’23); 5-2 Ignacio Alabart (’24); 5-3 Marc Julià (’28); 6-3 Marc Grau (’37) i 6-4 Diego Rojas (’38).