Dijous, 18 d'Abril de 2024

El Reus competeix fins al final i es queda amb la mel als llavis

Els de Bartolo demostren esforç i sacrifici però finalment queden eliminats a la tercera roda de la Copa del rei per 3 a 1 davant de l’Almeria

18 d'Octubre de 2018, per Xavier Turu
  • Catena, en una acció del matx a Almeria

Cedida

El conjunt de Xavi Bartolo ha sortit disposat a competir davant l'Almería. L'onze inicial del tècnic lleidatà ha inclòs alguna sorpresa, com la del davanter Fran Carbia, que ja ha deixat enrere les seves molèsties físiques.

El davanter tarragoní ha trigat dos minuts a tenir la primera bona ocasió per avançar els seus, però el seu xut ha marxat desviat. Ordre en defensa i paciència a l'hora de sortir amb la pilota controlada. Amb l'esfèric a les botes dels futbolistes reusencs, el Reus s'ha trobat còmode sobre la catifa verda i els roig-i-negres transmetien tranquil·litat i serenitat. Quan no hi havia contacte, la història era ben diferent.

Pocs errors del Reus i un gol en contra

Els de Fran Fernández també volien guanyar i disputar la possessió de la pilota i la batalla estava servida. L'Almería ha volgut jugar a camp rival i el plantejament dels andalusos ha estat, durant gairebé tot el primer temps, una pressió alta per poder recuperar l'esfèric a prop de la porteria de Pol Freixanet.

La resposta dels de Bartolo ha estat clara, dominar i demostrar el talent de la sala de màquines del conjunt roig-i-negre per arribar a camp rival amb una bona disposició ofensiva. A la mitja hora de joc, quan el Reus ha tingut els seus millors minuts sobre el camp i ha trobat bona fluïdesa en el seu joc, hi ha hagut un error defensiu dels catalans que ha acabat amb el primer gol de la nit, a càrrec de Pérez.

Al minut següent, els de Fernández haurien pogut posar el 2 a 0 a l'electrònic, però una bona acció de Freixanet ha evitat la segona diada dels locals. Els andalusos han aprofitat d'allò més bé una equivocació en la sortida de la pilota del Reus per posar-se per davant en un moment que havia semblat clau pels reusencs. S'havia de fer un esforç per continuar disputant partits de copa. L'equip, com sempre, ha competit i no s'ha amagat.

Actitud i lluita; ideals dels de Bartolo

A la represa, els roig-i-negres han sortit ambiciosos i amb ganes de generar bon futbol. L'ocasió més clara de tot el matx l'ha tornat a tenir Carbia. Al minut 52, el davanter del Reus ha xutat al pal i ha tingut a les seves botes l'empat.

Els del Baix Camp han trobat més espais en aquest segon temps i tenien més facilitat a l'hora de trencar la línia defensiva de l'Almería. Bartolo ha trobat la tecla necessària per capgirar el ritme de matx durant el descans. El perill del Reus ha arribat amb Enri i Carbia.

Velocitat i verticalitat. La història s'ha tornat a repetir i quan més a prop estava l'empat roig-i-negre ha arribat el segon gol de l'Almería. Aguza deixava el duel molt ben encarat pels seus, després d’una bona jugada per la banda esquerra. Linares, que ha entrat al segon temps, ha marcat un gol que ha servit per maquillar una mica més el resultat final.

Al temps afegit, i després que Freixanet pugés a rematar un córner deixant la porteria buida, ha arribat la sentència definitiva del partit, amb un gol de Rioja. Els de Bartolo han competit fins al final i han buscat amb insistència la sorpresa. L'aventura de la Copa del Rei ha finalitzat als Jocs Mediterranis.

Fitxa tècnica

UD Almería: Fernando; Montoro, Trujillo, Callejón, Martos; Arzura, Aguza (Rioja, 87’); Corpas (Abenza, 70’), Chema, Sergio; Gassama (Caballero, 61’).

CF Reus: Pol Freixanet; Moore, Catena (Olmo, 61’), Ayala, Herrera; Gus Ledes (Juan Domínguez, 61’), Carbonell, Martí Vilà, Arjona (Linares, 71’); Fran Carbia i Enri.

Gols: 1-0, '30 Pérez / 2-0, '73 Aguza / 2-1, Linares '91 / 3-1 Rioja, '93.

Targetes grogues: Per als locals Montoro (23’), Aguza (67’) i Pérez (68’) i per als visitants Catena (34’), Arjona (60’) i Linares (78’).

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez, del col·legi madrileny.

Incidències: Partit corresponent a la tercera ronda de la Copa del Rei, disputat a l’estadi dels Jocs Mediterranis.