Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Reus Deportiu obté el passi per als quarts de final de la Lliga Europea

Els reusencs s'imposen a la pista del Quévert francès (1-3) i es jugaran el lideratge en la última jornada davant del Lodi, que ha eliminat l'Sporting de Portugal

15 de Febrer de 2020, per Josep Cartanyà/ GDDCT
  • Imatge del partit disputat aquesta nit entre el Dinan Quevert i el Reus Deportiu Miró, a la pista francesa

FRAME / RINK HOCKEY

El Reus Deportiu Miró viatjava a la pista del Dinan Quévert (França) amb l'objectiu d'emportar-se una victòria que podria situar-los com a líders del Grup A, amb 10 punts, en funció del resultat de l'altre partit Amatori Lodi - Sporting Portugal. El Reus ha fet els deures i s'ha imposat -no sense dificultats- a la pista del cuer. Els reusencs es classifiquen matemàticament per a quarts de final, encara que segons de grup, darrera del Lodi, que ha golejat als portuguesos (5-1).

Els dos equips han sortit endollats des de l'inici del partit per agafar el timó del partit. El Reus Deportiu ha estat el més matiner i, quan només s'havia jugat un minut, Àlex Rodríguez ha estat l'encarregat d'inaugurar-lo (0-1). Però la resposta dels francesos no s'ha fet esperar i, al minut 3, han empatat (1-1).

El Reus domina però no pot trencar la defensa francesa

Amb aquest inici, semblava que el partit ens deleitaria amb un recital de gols, però la veritat és que les defenses s'han encarregat de que això no fos així. Durant el primer temps, el Reus ha estat l'equip que ha portat el domini del joc a la pista, però això no s'ha traduït en ocasions clares de gol. El Quévert ha situat una defensa molt ben ordenada i es limitava a intentar robar pilotes per mirar de sorprendre el Reus al contraatac.

I amb aquesta dinàmica s'ha arribat al descans, amb un Reus carregat de faltes (9), un factor que els de Jordi Garcia haurien de gestionar bé a la represa.

Precisament als 30 segons de la segona part ha arribat la desena falta del Reus, que el Quévert no ha pogut aprofitar ja que el llançament de la directa ha estat interceptat per Càndid Ballart.

Romà desfà l'empat i Julià sentencia

Al minut 30, Romà Bancells ha trencat el gel amb un bon tir que ha acabat entrant gràcies a un rebot a la porteria francesa (1-2). L'equip roig-i-negre tornava a manar en el marcador i ara tocava remar per assegurar l'avantatge i, a ser possible, ampliar-la.

Tot i l'avantatge roig-i-negra, la veritat és que el plantejament dels dos equips en aquest segon temps ha estat semblant al del primer. Amb un Reus a l'atac, però trabat per l'esquema defensiu del Quévert i, l'equip francès, intentant sorprendre els reusencs amb passades llargeus i amb algun contracop.

Amb aquest marcador ajustat, el Reus Deportiu havia de vigilar de no cometre cap error en defensa que li causés un ensurt que l'apartés del seu camí cap als quarts de final. La tranquil·litat no ha arribat fins al penúltim minut del partit, quan els francesos han arribat a les 10 faltes d'equip. Marc Julià ha executat a la perfecció la corresponent falta directa i ha sentenciat pel Reus (1-3).

Gràcies a aquesta victòria, el Reus Deportiu Miró es classifica matemàticament per als quarts de final de la Lliga Europea. A una jornada per acabar la lligueta, el Reus queda en segona posició, amb 10 punts, darrera de l'Amatori Lodi, líder amb 12 punts, després d'haver derrotat per 5 a 1 l'Sporting Portugal, que ha quedat eliminat. En la darrera jornada, el Reus Deportiu rebrà el Lodi al Palau d'Esports, en un partit on una victòria dels reusencs els donaria el lideratge del grup.

Fitxa tècnica

Dinan Quévert (3): Mola, Seró, Povedia, González, Castro, Daniel Fernández, Galbas, Cirilo, Nedder i Ricaille.

Reus Deportiu Miró (4): Ballart, Carballeira, Àlex Rodríguez, Marc Julià, Pablo Del Río, Joan Salvat, Romà Bancells, Pablo Nájera, Tiago Rafael i Luka

Gols:

Primera part: 0-1, Àlex Rodríguez (1'); 1-1, Quebert (3').

Segona part: 1-2, Romà Bancells (30'); 1-3, Marc Julià (48').

Faltes d'equip: Dinan Quévert 10 / Reus Deportiu 12

Targetes blaves:

Àrbitres: Salée Nemée i Galoppi y Ferrari.

Observacions: Partit del Grup A de la 5a jornada de la Lliga Europea d'hoquei patins / Hockey Club Quévertois (Quévert, França)