Dimecres, 15 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias perd contra el Barça i diu adéu a la Copa del Rei

05 de Març de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge de l'encontre entre el Reus i el Barça

Després del gran espectacle viscut en el partit contra el Parlem Calafell, el Reus Deportiu Virginias arribava, aquest dissabte, a les semifinals per enfrontar-se al FC Barcelona, un dels partits més esperats. El clàssic de l'hoquei patins no podia faltar a la competició considerada del KO, en què l'equip que guanya continua i el que perd marxa cap a casa. Els enfrontaments entre blaugranes i roig-i-negres sempre són una incògnita, tot i el potencial dels blaugranes, però, en una competició a un sol partit, els petits detalls poden decantar la balança cap a un costat o un altre. En aquest cas, s’ha decantat a favor del Barça (1-0).

Un dels grans interrogants d'aquest duel ha estat saber l'estat físic dels dos equips, després del desgast que van fer als quarts de final. El FC Barcelona va haver de treballar força per remuntar contra un Igualada molt lluitador, i l'equip que entrena Jordi Garcia va viure un duel apassionant contra l'amfitrió, el CP Calafell, en què els reusencs van aconseguir la victòria en els darrers instants de partit.

Com és habitual en aquest tipus de competicions, el primer triomf ha estat roig-i-negre, a les graderies. Els seguidors del Reus Deportiu s'han fet sentir, tot animant als seus jugadors i demostrant un cop més que, com diu la cançó You’ll Never Walk Alone, el Reus no caminarà mai sol.

Amb tots els ingredients i un cop la bola ha començat a rodar s'han vist les intencions dels dos equips. El Reus allargava les possessions tot el que podia, mentre que el FC Barcelona volia un partit ràpid i físic, i buscava la porteria de Càndid Ballart amb potents xuts.

El primer avís dels blaugranes ha anat a la base del pal de la porteria reusenca, de la mà d'Ignacio Alabart. I poc després, als dos minuts, Pau Bargalló ha desviat una bola penjada per Helder Nunes i ha fet l'únic gol del partit.

Semblava que el partit tindria poca història, que el conjunt culer dominaria els reusencs i aquests abaixarien els braços. Però res d’això, els roig-i-negres han plantejat un partit "dièsel", de menys a més, sense perdre el cap en cap moment, i a poc a poc s'han anat apropant amb més perill a un Sergi Fernández que cada vegada havia de treure les ocasions més clares dels reusencs.

A 6 minuts i mig per al descans, João Rodrigues ha vist la targeta blava, però la falta directa posterior no l'ha pogut aprofitar Marc Julià. Tampoc han aprofitat els reusencs els dos minuts que han disposat de superioritat numèrica sobre la pista, i amb el marcador 1-0 s'ha arribat al descans.

A la represa, el Reus ha estat més agressiu i ha demostrat que no posaria facilitats. Amb l'incondicional suport dels seus seguidors, ha anat pujant la intensitat del seu joc i ha tingut molt bones ocasions, però Sergi Fernández i els pals han evitat el gol. Precisament, l'oportunitat més clara dels roig-i-negres en aquest segon temps ha estat una rematada a l'escaire de Ferran Giménez que celebrava els 18 anys i s'estava mostrant com un jugador destacat en una semifinal de Copa del Rei contra un potent Barça.

Les aturades de Càndid Ballart han deixat viu a un Reus que ha arribat als darrers minuts del partit sent més incisiu que el Barça, que es defensava com podia. Tot i això, i els problemes físics que han patit Joan Salvat i Marc Julià,  el signe del partit no ha canviat i la victòria final ha estat per un FC Barcelona que s'enfrontarà, aquest diumenge al migdia, a un Liceo de la Corunya que s'ha desfet d'un Voltregà molt lluitador i s'ha imposat per 2 gols a 1.

Els jugadors reusencs han volgut agrair tot el suport que han rebut dels aficionats roig-i-negres que s'han desplaçat fins al pavelló Joan Ortoll de Calafell, tot i les dificultats que han tingut per aconseguir entrades i que va obligar al club reusenc emetre un comunicat de queixa a la Federació Espanyola de Patinatge.

Fitxa del partit:

FC Barcelona: Sergi Fernàndez, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Helder Nunes i João Rodrigues.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Diego Rojas i “Checco” Compagno.

Àrbitres: Rubén Fernández i Daniel Villar.

Gol: (‘2) 1-0 Pau Bargalló.