El CF Reus venç el Lugo i se situa segon classificat a la Liga 123

22 d'Octubre de 2016, per Text: Marc Busquets/ Fotografies: Fabián Acidres

•

•

•

•

González, que havia optat per fer rotacions davant l'UCAM, ha tret l'equip de gala per rebre els gallecs. Carbia, en estat de gràcia, ha repetit titularitat. Máyor, per la seva part, s'ha fet amb el lloc del davanter centre a l'espera de la tornada de Chrisantus. L'alacantí, de fet, ha estat el protagonista de la primera ocasió del partit en rematar de cap fora una centrada des de la banda quan tan sols s'havia jugat un minut i mig. La rèplica visitant ha nascut de les botes de Pedraza, que al minut 14 ha pogut definir però que s'ha trobat amb un encertat Badia. A poc a poc, els locals s'han anat trobant més còmodes a la gespa i s'han beneficiat de l'avançada defensa plantejada per Luis César, l'ex del Nàstic. Vaz l'ha tinguda als 17 minuts, però per impactar l'esfèrica de cap ha empentat el seu marcador i el col·legiat Valdés Aller ha invalidat la jugada.

Máyor i Carbia, golejadors

Instants més tard ha començat la festa. Cinc minuts de joc vertical han donat el partit al CF Reus, que ha obert la llauna gràcies a la gran definició de Máyor davant del porter José Juan després d'una bona acció de Vaz. L'ariet roig-i-negre l'ha batut des de l'interior de l'àrea amb un xut creuat que ha desfermat l'eufòria reusenca al minut 23. Carbia, pletòric, s'ha volgut sumar a la disbauxa amb una cursa de 30 metres en què ha estat més ràpid que els defenses gallecs i ha creuat el seu xut per impedir l'aturada d'un abatut José Juan. Al minut 25, els locals ho han aconseguit. S'han convertit en el segon classificat de la Liga 123. L'única fuetada rival ha estat a tocar del descans, quan Pedraza ha estat a punt de sorprendre Badia amb un xut sense angle i des de la banda que, per sort, el porter dels reusencs ha pogut allunyar amb la punta dels dits.

Luis César ha mogut fitxa ja abans del descans per la lesió del seu capità, Manu, que ha cedit el seu lloc a Perea. Aquest s'ha situat a la mitjapunta i ha estat un neguit per a la muralla roig-i-negra pel seu poder físic i la seva alçada. Olmo s'ha fet mal poc després i ha hagut de retirar-se del matx per donar pas a Melli al minut 50'. L'ex del Betis s'ha mostrat força imprecís i ha perdut la posició amb massa facilitat, quelcom que ha complicat la vida al 'Pichu' Atienza. La pressió alta dels gallecs, liderada pel seu golejador Joselu, ha incomodat d'allò més els del Baix Camp. S'han produït força desajustos, i prova d'això Carlos Hernández ha rematat de cap, sol a la petita, a les mans de Badia al 52'.

S'ha patit però s'ha guanyat

Ha estat un avís que finalment s'ha confirmat amb la diana del Lugo. Joselu ha rematat al pal llarg de Badia, que tot i la seva estirada ha vist impotent com la pilota ha impactat la xarxa al 63'. González ha donat entrada una mica abans a Jorge Díaz pel petitó Carbia, el màxim artiller roig-i-negre. Més endavant, cap al 65', ha tingut lloc una de les bones notícies de la vetllada més enllà del treballat triomf. El portuguès Vítor Silva, fins ara inèdit, s'ha tornat a sentir futbolista en substituir Miramón i ha estat rebut amb una llarga ovació de l'Estadi. El migcampista ha estat capaç d'imprimir una mica més de control al joc dels seus companys, per donar pausa quan ha calgut i associar-se amb Máyor i Vaz, molt incisius. No obstant això, els últims minuts de l'encontre han estat de nervis.

Amb el partit gairebé trencat i el Lugo abocat a l'atac, el CF Reus ha tingut la sentència amb una rematada de Máyor que s'ha estavellat al travesser gallec ja al temps de descompte. Amb el xiulet final, el CF Reus ha somrigut satisfet. Els jugadors han saludat primer al públic de gol i després al situat a lateral per acabar fent l'onada amb la tribuna. Comunió. Ciutat i equip són una pinya. Tard o d'hora arribaran les derrotes, i és una evidència que potser la lluita per les places de 'play-off' no són l'objectiu de González. I què. Ara podem somiar. Ara cal celebrar que ens n'anirem a dormir i ens despertarem a la segona plaça de la Liga 123. Quin bon gust que tindrà, el cafè amb llet de l'esmorzar, si el fem tot mirant la classificació al diari.

Que això no s'aturi. La propera (i complicada) parada del viatge serà a Osca, el proper dissabte.

Fitxa tècnica:

CF Reus Deportiu: Badia, Benito, Ángel, Olmo (Melli, 50'), Folch, Vaz, Carbia (Jorge Díaz, 55'), Atienza, Albístegui, Máyor i Miramón (Vítor Silva, 65').

CD Lugo: José Juan, Pita, Carlos Hernández, Seoane, Campillo (Carmona, 66'), Manu (Perea, 40'), Dealbert, Pedraza (Caballero, 75'), Joselu, Calavera i Iriome.

Gols: 1-0, Máyor (23'). 2-0, Fran Carbia (25'). 2-1, Joselu (63').

Àrbitre: Valdés Aller. Ha amonestat Seoane, del CD Lugo, i a Folch i Badia, del CF Reus.

Incidències: 3.900 espectadors al Municipal.