Ensopegada del Reus Deportiu Virginias a Alpicat

En els darrers instants, els roig-i-negres deixen escapar un triomf a la pista d’un equip que s’estrena a l’OK Lliga

20 d'Octubre de 2024, per Jordi Benavent
  • El Reus ha empatat a Alpicat

Novament, aquesta temporada, el Reus Deportiu Virginias ha visitat el Municipal Antoni Roure d’Alpicat (Segrià). Els reusencs ja van jugar al pavelló alpicatí fa un mes, en el primer partit de la Lliga catalana, on van perdre per 4-3. Per a l’encontre d’aquest diumenge, corresponent a la tercera jornada de l’OK Lliga, Jordi Garcia ha disposat de tota la plantilla disponible i ha arribat amb el bloc més rodat, mentre que l’entrenador de l’Alpicat, Jordi Expósito, ha tingut la baixa de l’alemany Mats Zilken per uns problemes físics. Finalment, els reusencs no han pogut mantenir el marcador favorable i han cedit un empat a 2 gols.

Després de la bona imatge que va mostrar dimecres contra l’HC Sant Just, el Reus Deportiu ha arribat a la població del Segrià amb un joc més consolidat i des del primer moment ha imposat un ritme de joc força ràpid. Les oportunitats s’han anat repetint davant de la porteria defensada per Xavier Bosch, que s’ha trobat amb les bones oportunitats per marcar de Ferran Giménez i Martí Casas. Precisament, quan només s’havien jugat 6 minuts de partit, Casas ha enviat una bola al travesser després de fer un acrobàtic control.

En canvi, als 14 minuts de partit, Martí Casas sí que ha superat el porter rival gràcies a una falta directa. L’alegria reusenca només ha durat 5 segons, temps que ha necessitat Miquel Serret per transformar un penal assenyalat pels àrbitres. La bola havia tocat al cos de Guillem Jansà quan el reusenc estava dins l’àrea reusenca.

Amb aquest empat, el partit s’ha igualat, fins que el capità Joan Salvat ha caçat un refús del porter de l’Alpicat i de volea ha tornat a posar per davant els roig-i-negres, a 6 minuts del descans. El gol ha estat molt protestat pels jugadors locals, que han interpretat que la bola ha estat massa alta. En les protestes, Pol Besolí ha vist la targeta blava.

En una següent jugada, Càndid Ballart ha evitat un nou empat després d’aturar una falta directa a Marc Vázquez. El reusenc de l’Alpicat ha rebut una falta de Ferran Giménez quan aquest era l’últim defensor.

En els darrers segons del primer temps, el partit ha embogit i tots dos equips han tingut oportunitats clares per variar un marcador que no s’ha mogut. Al descans s’ha arribat amb l’1 a 2 favorable al Reus Deportiu.

A la segona meitat el Reus s’ha mostrat més incisiu i ha intentat provocar la desena falta de l’Alpicat. Per la seva banda, els locals han obligat a Càndid Ballart a mostrar el seu gran moment de forma sota els pals.

Els minuts passaven i els jugadors de Jordi Expósito han aguantat sense rebre la desena falta, amb el resultat inquietant d’1 a 2. Això ha trencat el partit i les oportunitats per marcar cada vegada han estat més clares. Joan Salvat ha enviat una nova rematada al pal, a 15 minuts per al final.

L’anècdota del partit ha arribat quan faltaven 9 minuts i mig per al final. El joc s’ha aturat per culpa del sol que entrava per una part del pavelló i molestava al porter roig-i-negre, cosa que ha obligat a tapar aquesta vidriera amb una lona.

Un cop reprès el partit, l’Alpicat s’ha vist obligat a fer la seva desena falta, que en aquesta ocasió no ha pogut aprofitar Martí Casas. En canvi, els alpicatins sí que han tret profit de la seva insistència. Una passada de David Ballestero al segon pal l’ha tocada entre Iago Vázquez i Guillem Jansà, i el jugador local ha empès la bola dins de la porteria reusenca (2-2). De nou, el Reus ha vist com l’Alpicat li capgira un resultat que tenia a favor.

Aquest empat significa una pas enrere del Reus, que a la pròxima jornada rebrà al Palau d’Esports al Calafell entrenat per Guillem Cabestany. El Calafell encara no ha cedit cap punt aquest començament de l’OK lliga. El partit es disputarà diumenge, a quart de 5 de la tarda.

Fitxa del partit:

Lleidanet HC Alpicat: Xavier Bosch, Iago Vázquez, Jan Munné, Marc Vázquez i David Ballestero.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Ferran Giménez, Marc Julià, Martí Casas i Diego Rojas.

Àrbitres: Joel Garcia i Juan Iglesias.

Gols: 0-1 Martí Casas (f.d.) (’14); 1-1 Miquel Serret (p.) (’14); 1-2 Joan Salvat (’19) i 2-2 Iago Vázquez (’47).