Dilluns, 12 d'Abril de 2021

L'Ajuntament aportarà un màxim d'1,4 milions al centre aquàtic a tocar del pavelló olímpic

El govern durà a votació al ple l'aprovació de l'estudi de viabilitat, pas previ a la licitació de la concessió d’obra i explotació del complex

22 de Setembre de 2020, per Redacció/ A.C.
  • Imatge virtual de la piscina principal del centre aquàtic, difosa temps enrere des de l'Ajuntament

    Reusdigital.cat

El govern municipal sotmetrà a l’aprovació del ple (el proper 28 de setembre, en directe a Reusdigital.cat) l’estudi de viabilitat del centre aquàtic i de 'fitness' a construir annex al pavelló olímpic. De produir-se, l'aprovació és el pas previ a la licitació de la concessió d’obra i explotació del centre esportiu, "que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris", segons s'ha precisat des del consistori.  El complex abastaria quasi 8.000 metres quadrats, i comptaria amb una edificació d’un total construït de prop dels 5.000 metres. La aportació municipal serà d'un màxim d'1,4 milions d'euros, i la total prevista és de 8. 

4.000 abonats

L’estudi de viabilitat "justifica la finalitat de l’obra i defineix entre altres les característiques essencials, els aspectes econòmics i funcionals del futur centre", han indicat per part seva fonts municipals. Un cop feta l’aprovació, publicació i finalitzat el termini d’exposició pública, es podrà procedir a tramitar l’expedient de licitació de l’esmentada actuació.

L’estudi recull les modificacions d’algunes de les propostes dels participants, un cop fetes les oportunes avaluacions de les consultes preliminars al mercat que l’Ajuntament va publicar al perfil del contractant de principis d’any i que van finalitzar en data 15 de maig.

La principal finalitat d’aquest centre esportiu, segons han indicat el batlle, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Josep Cuerba, és "respondre a la demanda expressada en l’enquesta del hàbits esportius dels habitants de Reus per poder desenvolupar una activitat física i esportiva orientada a la salut i millora de qualitat de vida de les persones". Es tracta, han precisat, d'un centre "multidisciplinari i obert a totes les franges d’edat i condició física que podrà absorbir la xifra de 4.000 abonats".

Pellicer ha manifestat també que "la nostra idea és dotar la ciutat d'un espai polivalent que permeti desenvolupar tota mena d'exercici físic, pensant en el benestar i la salut de les persones. Un gran projecte d'aquest mandat que respon a la demanda de la nostra ciutadania". Després, Cuerba ha apuntat que "fins a data d’avui parlàvem de regidoria d’esports i ara cal dir regidoria d’esports i de l’activitat física, especialment els últims anys en els quals l’Ajuntament ha fet un important esforç inversor per millorar i dotar de nous espais esportius orientats a l’esport de competició, formació i escolar, com per exemple els polilleugers. Amb aquest nou equipament volem obrir la pràctica d’exercici físic a tota la població".

L’equipament, han subratllat, ha de complir amb els objectius de sostenibilitat i d’eficiència energètica i uns estandars constructius de qualitat. Tot plegat, a través d'un model de col·laboració entre els sectors públic i privat, i amb una inversió total prevista de 8 milions (i una aportació municipal màxima de 1,4 milions). El centre sortira a licitació mitjançant els corresponents plecs administratiu i tècnic. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  22 de Setembre de 2020

que desastre

estos políticos son unos impresentables, que es lo que pretenden con esto del centro acuático, pues esta muy claro enterrar a los dos club con mas solera de la provincia y centenarios, es la competencia pura y dura, de entrada ya les es difícil poder mantener unas instalaciones que cada vez son mas costosas en el mantenimiento, es una lastima que se estén haciendo un gasto en pabellones y encima se quiera hacer una piscina ( gasto y mas gasto ) señor alcalde frene esta cuestión en Reus ya tenemos unas buenas instalaciones no hace falta que nos pongan mas

Reportatges