Dimarts, 19 de Novembre de 2024

Esforçar-se al màxim, d'això va el Meeting Special Olympics

Una de les disciplines que s'hi disputen és el bàsquet

19 d'Octubre de 2024, per Pau Puig
  • Imatge d'un dels partits disputats aquest matí de dissabte

    Pau Puig

El Meeting Special Olympics ha reunit, al polilleuger Joan Rebull de Reus, vuit equips d'arreu d'Europa -entre els quals hi ha la selecció Catalunya Federació Acell- per jugar a bàsquet els dies 19 i 20 d'octubre. En la primera de les dues jornades de competició es disputen totes les rondes excepte la final, que es disputa el 20 d'octubre al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Dins de la delegació de Catalunya hi ha esportistes del Club Esportiu Alba Reus i El Club Bellissens de Reus, en les modalitats esportives de petanca, bàsquet i natació.

Entre els protagonistes de la Federació Acell hi ha Ferran Monreal, que participa per primera vegada en la competició. La seva mare, Lídia Calpe, destaca la felicitat que van sentir quan el seu fill va ser seleccionat pel combinat català: "Estem gaudint molt de tots els partits, quan li van dir que havia estat seleccionat va ser un moment de gran alegria". Per al mateix Ferran aquesta experiència és molt especial: "Per a mi estar aquí és com estar al paradís". A més, ha aprofitat per agrair a l'equip del Meeting per poder gaudir del seu esport preferit.

Montserrat Alabart, mare del jugador Sergi Estivill, ha estat observant com els jugadors s'esforcen al màxim en cada jugada i declara amb orgull de mare: "És increïble la gran lluita que fan els jugadors per guanyar la pilota". Cal destacar que per a molts dels jugadors és la primera vegada que tenen l'oportunitat de representar les seves respectives comunitats, i segons la mateixa Alabart, aquesta experiència té un valor enorme. "El fet d'haver estat seleccionat és molt maco", diu Montserrat, qui també destaca que el seu fill es mostra "molt content, emocionat i aprenent molt".

 

Una competició que crea una gran pinya

 

La competició de bàsquet no només implica una rivalitat entre jugadors, sinó també la construcció d'un equip. Maria Usón, entrenadora de l'equip català de la Federació Acell, remarca com aquesta competició ha creat una unió forta entre jugadors que abans eren rivals. L'entrenadora subratlla les diferències que existeixen en el reglament en comparació amb el bàsquet convencional, adequant-se a cada jugador per garantir una competició justa: "L'arbitratge s'adapta molt a cada jugador, sota el criteri d'exigència que cadascú necessita, i això ens ajuda a tots a millorar". Usón afirma que si es pren consciència de les capacitats de cada jugador i l'àrbitre és capaç d'adaptar-se, tothom pot participar en un espai molt equilibrat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics