Dimarts, 25 de Juny de 2024

Toca pensar en el diumenge

Un mal inici de la segona meitat condemna al Reus, que intentarà empatar la semifinal de l’OK Lliga, aquest diumenge, al Palau d’Esports

31 de Maig de 2024, per Jordi Benavent
  • Imatge del partit Barça - Reus Deportiu disputat aquest divendres al vespre al Palau Blaugrana

El Reus Deportiu Virginias ha patit una contundent derrota, contra el Barça, al primer partit de la semifinal del “play-off” de la Parlem OK Lliga. Els reusencs han caigut, al Palau Blaugrana, per 6 gols a 3, en un partit marcat per un mal inici de la segona part dels roig-i-negres.

En el primer enfrontament d’aquesta eliminatòria, que es juga al millor de cinc partits, el tècnic roig-i-negre ha recuperat a Sergi Aragonès, que va està sancionat els dos partits contra el Calafell, mentre que el Edu Castro també ha recuperat una peça clau dins el vestidor blaugrana, com és el veterà Sergi Panadero.

El partit ha començat amb el domini d’un Barça que ha inaugurat el marcador al minut 3 de joc, quan, el portuguès Joao Rodrigues ha desviat una bola penjada dins l’àrea per Pau Bargalló, que ha descol·locat a un Càndid Ballart que no ha pogut fer res per evitar l’1 a 0.

Tot i el marcador advers, aquest gol, ha esperonat als jugadors roig-i-negres, que s’han començat a apropar, amb ràpids contraatac, a la porteria defensada per Sergi Fernández. Per la seva banda, el Barça ha continuat posant a prova a un Càndid Ballart que ha hagut de tornar a oferir la seva millor versió.

Al minut 11, Sergi Aragonès ha empatat el partit des del punt de penal (1-1), després d’una falta sobre el capità Joan Salvat. Però l’alegria reusenca ha durat només, 9 segons, quan Xavi Barroso ha sorprès tothom, amb un xut des de la mitjana distància, que ha tornat a posar per davant els blaugranes (2-1).

Novament amb el marcador favorable, els d’Edu Castro han pogut controlar el ritme del partit, un fet que ha frenat l’empenta d’un Reus que, tot i buscar l’empat amb insistència, s’ha topat amb un Sergi Fernández que ha evitat el gol roig-i-negre. A més, el Barça ha ampliat la diferència, a l’electrònic, amb una rematada, de primeres, de Joao Rodrigues (3-1), després d’una rigorosa targeta blava a Sergi Aragonès, que ha deixat als reusencs en inferioritat i que no ha aprofitat Pau Bargalló, enviant la falta directa al pal de la porteria roig-i-negre. Amb aquest 3 a 1 s’ha arribat al temps de descans, on Jordi Garcia ha hagut de reordenar als seus jugadors.

El mal inici de la segona meitat condemna el Reus

El Reus Deportiu s'ha vist sorprès amb 3 gols als primers 2 minuts de la represa. Primer amb el 4 a 1, on Xavi Barroso ha aprofitat una passada des de darrere la porteria, quan només s’havien jugat 25 segons. Un minut més tard, ha estat Rodrigues qui ha trobat el camí de la porteria d’un Reus desbordat, amb el 5 a 1, mentre que el mateix jugador portuguès ha fet un 6 a 1 que sentenciava el partit, quan encara faltaven 23 minuts per davant.

Al minut 32, Sergi Aragonès ha desaprofitat un penal favorable per maquillar el resultat. Però, el de Sant Sadurní, amb una rematada de primeres, ha fet el 6 a 2, al 35'.

I un minut més tard, el xilè Diego Rojas ha marcat el 6 a 3, posant la bola al segon pal de la porteria de Sergi Fernàndez. Un gol que ha donat un un alè d’esperança a un Reus que ha continuat buscant la porteria d’un Barça que s’ha relaxat, però que ha pogut controlar un marcador que ja no s’ha mogut.

Amb aquest triomf, el FC Barcelona suma el primer punt d’aquesta semifinal del “play-off” de l’OK Lliga. El segon duel entre blaugranes i reusencs es jugarà aquest diumenge 2 de juny, a les 12:15 h, a la “Bombonera” roig-i-negre, on els de Jordi Garcia buscaran la primera victòria de la temporada contra el FC Barcelona, per empatar una eliminatòria que es juga al millor de 5 partits.

Fitxa del partit:

FC Barcelona (6): Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavier Barroso i Joao Rodrigues.

Reus Deportiu Virginias (3): Càndid Ballart, Ferran Giménez, Marc Julià, Martí Casas i Maxi Oruste.

Àrbitres: Raúl Burgos i Josep Antoni Ribó.

Gols: 1-0 Joao Rodrigues (‘3); 1-1 Sergi Aragonès (p.) (’11); 2-1 Xavi Barroso (’11); 3-1 Joao Rodrigues; 4-1 Xavi Barroso (‘26); 5-1 Joao Rodrigues (’27); 6-1 Joao Rodrigues (’28); 6-2 Sergi Aragonès (’35) i 6-3 Diego Rojas (’36).