Dijous, 25 d'Abril de 2024

Un altre empat del CF Reus

Els roig-i-negres desaprofiten una doble superioritat numèrica davant el Numància i empaten a un gol

10 de Setembre de 2016, per Enrique Canovaca
  • El CF Reus ha empatat a un gol amb el CD Numancia

Liga 123

• Liga 123

Els reusencs han sortit al camp amb ganes i Jorge Miramón ha conduït la primera aproximació als 25 segons. Aquesta arrencada, però, ha estat un miratge. En pocs minuts el Numancia s'ha fet amb el control de la pilota. Era un partit molt tàctic i tot i que el Reus no patia, tampoc sortia gaire en direcció a l'altra porteria. Al minut 8, Manu del Moral ha tingut una bona ocasió, després de rebre una passada per alt que l'ha deixat a prop de la porteria d'Edgar Badia. El davanter ha xutat forçat i fluix.

Al minut 13 ha arribat la primera aproximació més o menys clara dels roig-i-negres, gràcies a una errada amb la pilota d'un defensa. Miramón ha conduït la pilota fins a l'àrea però ha arribat sense forces i no ha pogut més que dirigir-la al cos del porter. Poc a poc, els reusencs s'han anat fent amb el control de la pilota, en un partit molt tàctic i on les defenses s'imposaven clarament a les davanteres. L'únic espai d'esperança era la banda dreta amb Benito i Jorge Díaz.

Ha estat a partir dels primers 25 minuts quan el Reus ha passat a dominar l'encontre amb claredat, sense tenir una gran fluïdesa en el joc però sí amb una gran col·locació de tots els jugadors. L'àrbitre ha xiulat un inexistent fora de joc, al minut 30, quan Folch ha rematat tot sol una bona centrada de Benito. No obstant, la rematada ha anat al cos del porter. La possessió era clarament del Reus, amb un 66%.

La millor oportunitat de la primera part l'ha fabricada l'elèctric Jorge Díaz. Ha rebut a la banda, ha amagat en diverses ocasions i s'ha tret de la màniga un espectacular xut amb l'esquerra que el porter Munir ha tret amb una gran aturada, quan la pilota es dirigia ja a l'escaire. Els reusencs han executat fins a 6 còrners durant la primera part, per cap del Numancia, un fet que demostrava el seu domini, almenys territorial.

Malgrat que els visitants passaven escasses vegades del mig del camp, els numantins han estat a punt d'avançar-se en el marcador amb una jugada estranya. Una centrada des de l'esquerra s'ha anat enverinant i ha sorprès Edgar Badia. Per sort, la pilota ha tocat el travesser per la part de fora i l'àrbitre ja havia xiulat fora de joc.

Només iniciar-se la segona part, el Numancia s'ha avançat en el marcador. Folch ha comès una innocent falta a la frontal de l'àrea, Pablo Álvarez ha executat una gran falta, Edgar Badia l'ha tret de forma espectacular, però Unai Medina ha agafat el rebot i ha posat el 0 a 1. El gol ha estat una gerra d'aigua freda, més després dels bons primers 45 minuts.

El partit s'ha obert per moments i el Reus ho intentava amb una gran centrada d'Àngel Martínez que no ha trobat rematador. Seguidament, Acuña iniciava el contraatac. Diversos jugadors visitants es trobaven a prop de l'àrea, però no s'entenien. Al minut 54, Jorge Díaz s'ha escapolit de diversos rivals, però el seu xut s'ha trobat amb un defensa.

El Reus ho intentava, però el Numancia estava ben plantat i de tant en tant sortia al contraatac. En l'enèsima arribada a l'àrea de Benito, aquest ha passat a Jorge Díaz, qui ha provocat un nou còrner. En aquesta jugada, el Reus ha tingut l'empat, amb un gran xut de Carbia des de la frontal de l'àrea. De nou, Munir ha realitzat una gran parada.

Natxo González ha introduït més pólvora en atac. Ricardo Vaz ha entrat per Miramón. I quan més tranquil estava el partit pel Numancia, Regalón ha comès una falta dubtosa sobre Edgar Hernàndez i l'àrbitre li ha tret la segona groga -en tenia una de la primera part. L'entrenador visitant, evidentment, ha fet un canvi en defensa.

Després de l'expulsió, el Reus ha tingut paciència. Al minut 67, ha començat a tocar, la pilota ha arribat a Ángel Martínez, qui ha filtrat una gran passada a Carbia. Aquest ha centrat, el porter ha rebutjat la pilota i Ricardo Vaz, tot sol, l'ha introduït entre els tres pals. El resultat feia justícia al joc demostrat per ambdós equips.

Vint minuts per acabar i es presentava un nou partit, amb un Reus que havia de buscar el segon. Al Numancia ja li valia l'empat i Natxo González ha fet jugar Querol per obrir espais. No obstant, Iñigo Pérez ha estat a punt de fer el segon dels visiants, amb un xut llunyà que ha sortit molt a prop del pal dret de Badia. El partit s'animava, i al minut 74, Vaz ha xutat des de la frontal però massa fluix.

Els laterals del Reus creaven constantment perill. Si a la primera part, Benito havia estat molt bé, en la segona, Ángel Martínez ha agafat el relleu, amb molt de protagonisme. Els minuts passaven i els reusencs tenien el control però tampoc feien patir a la defensa del Numancia. Al minut 80, Folch ha centrat i Querol ha rematat. El tècnic reusenc volia la victòria i ha fet entrar un altre davanter, Máyor, en substitució de Jorge Díaz, que ja es trobava força cansat.

Al minut 81, Querol ha intentat diversos regats i en veure que no arribava s'ha llençat dins de l'àrea. L'àrbire no ha picat i li ha tret la groga. Gairebé en la primera pilota que ha tocat, Máyor ha tingut una bona ocasió, després d'una gran passada en llarg, però el seu xut ha estat fàcil per a Munir. Quan més havia de prémer l'accelerador el Reus, menys ho feia. El Numancia ha adormit el partit amb aturades de joc, una bona defensa i constants problemes físics.

Al minut 89, Vaz ha llençat un còrner i Máyor ha rematat fora amb el cap. Els massatgistes del Numancia entraven al camp per lesió de Callens i els jugadors reusencs protestaven l'àrbitre perquè allargués més minuts dels 4 donats. I al descompte, Gorostegui Fernández, convertit ja en autèntic protagonista, ha expulsat a Pablo Valcarce per deixar clarament el colze a la cara de Pichu Atienza. Les grogues constants als jugadors d'ambdós equips han perjudicat al CF Reus. Malgrat arribar al minut 95, els locals no han gaudit de cap ocasió clara per guanyar l'encontre. La pròxima setmana, els reusencs reben el també recent ascendit Cádiz.

CF Reus Deportiu: Édgar, Pichu Atienza, Olmo, Ángel Martínez, Benito, Jorge Díaz (Máyor, 81'), Folch, Miramón (per Vaz, 60'), López Garai, Fran Carbia (Querol, 72'), Edgar Hernández.

CD Numancia: Munir, Regalón, Medina, Callens, Alberto Escassi, Marc Mateu, Íñigo Pérez, Luis Valcarce, J. Álvarez (Orfila, 82'), Manu del Moral (Pedraza, 65'), J. Acuña (Pablo Valcarce, 76').

Àrbitre: Gorostegui Fernández. Ha amonestat a Querol, Ángel Martínez, Vaz i Máyor, pel CF Reus, i a Munir i Valcarce, pel Numancia. Ha expulsat per doble groga a Regalón i de forma directa a Valcarce, del Numancia.