Dissabte, 04 de Maig de 2024

Un Sporting de Portugal més efectiu derrota el Reus Deportiu Virginias en l'estrena europea

Tres gols de Nolito Romero i dos de Facu Bridge sentencien un partit intens en què els reusencs han anat sempre a remolc

01 de Desembre de 2023, per Jordi Benavent
  • Un moment del partit d'aquest dijous

Reus Deportiu

El Reus Deportiu Virginias s'ha estrenat a la fase de grups de la WSE Champions League amb una clara derrota (2-5), al Palau d'Esports contra un dels candidats a guanyar aquesta màxima competició continental: l'Sporting de Portugal. Els roig-i-negres, encara amb el record del partit de la temporada passada en què van deixar escapar una victòria que tenien a tocar, han saltat a la pista amb ànims de revenja i des dels primers minuts han anat a buscar el partit tot posant a prova al porter internacional Ângelo Girão.
Per la seva banda, els portuguesos també han volgut mostrar el seu potencial ofensiu. Des dels primers instants, l'emoció i l'escalfor de la pista s'ha traslladat a les graderies. Fruit d'aquesta tensió, Sergi Aragonès i Toni Pérez han vist la targeta blava per una picabaralla al centre de la pista.

Quan feia 11 minuts de partit, un fort xut de Facu Bridge ha sorprès Càndid Ballart i ha significat el 0 a 1 pels lisboetes. Aquest gol ha donat tranquil·litat als homes que entrena Alejandro Domínguez, que han exigit la millor versió d'un Reus que, tot i el marcador en contra, no es veia inferior a l'Sporting. Quan faltava tres minuts per arribar al descans, Girão ha fet una falta dins de l'àrea a Martí Casas, però Sergi Aragonès s'ha trobat un efectiu porter. En canvi, Nolito Romero si que ha marcat el segon gol portugués amb un fort xut. Amb aquest marcador advers al Reus s'ha arribat a la mitja part.

Després del descans, els jugadors reusencs han saltat a la pista de la nova 'Bombonera' amb el propòsit de reduir diferències.  Ja des de la sacada del centre de la pista, els locals han estat a punt de sorprendre Girao. Ha estat el primer avís dels roig-i-negres. Al cap de 5 minuts de la represa un contracop de Martí Casas ha servit perquè Sergi Aragonès, al segon pal, reduís la diferència amb l'1 a 2.

Aquesta alegria dels de Jordi Garcia ha durat només, 30 segons quan Nolito Romero s'ha inventat un xut des de la seva pista que ha sorprès tothom i ha fet l'1 a 3. El partit ha continuat amb les constants picabaralles entre jugadors, un fet que ha escalfat el públic i ha descontrolat el joc dels dos equips. Dins d'aquest caos de joc ha sorgit la figura de l'argentí Nolito Romero, que amb els seus xuts llunyans ha estat el jugador més determinant. Quan faltava 17 minuts per al final, ha fet el seu tercer gol particular i ha fet pujar l'1 a 4 a l'electrònic.

Semblava que aquest marcador seria definitiu, però els roig-i-negres no han abaixat els braços en cap moment i, després d'una gran jugada col·lectiva, David Gelmà ha fet el 2 a 4 sol al segon pal. Aquest gol ha animat els reusencs, que han cregut amb la remuntada. Però, un altre argentí, Facu Bridge, ha desfet qualsevol esperança quan ha fet el definitiu 2 a 5, en una indecisió de la defensa reusenca.

Els nervis han anat en augment, i quan restaven sis minuts per arribar al final, el partit s'ha aturat per atendre a Nolito Romero, que ha rebut l'impacte d'un objecte. Amb el partit decidit, però calent sobre la pista, Martí Casas i el vigatà de l'Sporting Ferran Font han vist la targeta blava. Nolito, ja recuperat, no ha aprofitat la desena falta dels reusencs i el marcador ja no s'ha mogut.

D'aquesta forma, el Reus Deportiu Virginias perd el primer enfrontament d'aquesta fase de grups. El pròxim partit del Reus de la WSE Champions League serà el 14 de desembre, a la pista del Calafell. Abans, aquest diumenge, els de Jordi Garcia hauran de viatjar a La Corunya per enfrontar-se al Deportivo Liceo en una nova jornada de l'OK Lliga.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià Martí Casas i David Gelmà.

Sporting Clube Portugal: Angelo Girao, Alessandro Verona, Matías Platero, Toni Pérez i Nolito Romero.

Àrbitres: Filippo Frente i Simone Brambilla (Itàlia).

Gols: 0-1 Facu Bridge ('11); 0-2 Nolito Romero ('24); 1-2 Sergi Aragonès ('30); 1-3 Nolito Romero ('30); 1-4 Nolito Romero ('33); 2-4 David Gelmà ('37) i 2-5 Facu Bridge ('38).