Dissabte, 19 d'Octubre de 2024

Experts agroalimentaris debatran sobre fruita seca i oli a Mas Bové

Un dels reptes més importants és augmentar el consum interior d'aquests dos productes

28 d'Abril de 2010, per Enrique Canovaca
  • Santi Llurba (dreta)

    Enrique Canovaca

Els objectius de les jornades, segons ha explicat Santi Llurba, president del col·legi d'enginyers a les nostres comarques, són analitzar la situació que viu la fruitat seca i l'oli en relació a la producció espanyola o estrangera, donar eines formatives als agricultors perquè puguin innovar als seus conreus o valorar la internacionalització que hi ha d'ambdós productes. De fet, Llurba ha indicat que en els últims anys els olis catalans cada cop s'han fet més famosos arreu del món, amb l'adquisició de premis per la seva qualitat.

Un dels majors reptes que afronten els productors d'oli i fruita seca catalans és el consum intern, ja que aquest "és baix", en paraules del president comarcal del col·legi d'enginyers. En aquest sentit, caldria fer arribar als gestors de la política agroalimentària la necessitat de promocionar amb més intensitat els dos productes, perquè els consumidors siguin conscients del tipus d'oli o fruits secs que compren al supermercat.

Llurba també creu que s'ha de tenir en compte que la producció catalana "és més artesanal" que la que fan els agricultors del sud d'Espanya, que tenen més facilitats per vendre a les grans superfícies comercials. Des del col·legi d'enginyers es creu que l'agricultura es troba en crisi i que cal trobar vies a nivell europeu per fer rentable un negoci que "pot generar riquesa al territori".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges