Dilluns, 12 d'Abril de 2021

La CUP reclama derogar definitivament l'ARE de Reus

S'ampara en la resolució del TSJC contra aquest projecte a Valls

31 de Maig de 2013, per Redacció
  • David Vidal, portaveu de la CUP, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital

La sentència, segons indica la CUP, destaca la "inoportunitat del Decret Llei 1/2007 una vegada tancat el cicle d'alta rendibilitat de l'habitatge com a bé d'inversió". A més, posa de manifest la inviabilitat econòmica del projecte davant la crisi i dictamina que "l'operació no s'ajusta a la demanda del mercat i respon més a un reequilibri territorial del 17,15% en l'increment de la població de Valls durant dotze anys". Es tracta, doncs d'una oferta "excessiva i injustificable".

D'altra banda, el text denuncia la "inviabilitat financera", ja que en el supòsit més favorable, s'apunta un valor del sòl de 4,18 euros per metre quadrat, "que a causa del prolongat temps d'execució, s'arribaria a uns valors de sòl negatius". La CUP considera que els argumetns donats a Valls són de caràcter universal i es poden aplicar a cada una de les ARE que el Tripartit va plantejar en el seu moment des de la Generalitat.

El govern municipal va anunciar la revisió a la baixa de l'ARE

El regidor d'Urbanisme, Miquel Domingo, ja ha dit públicament que cal revisar l'ARE a la baixa per la seva inviabilitat econòmica, i des de la CUP li demanen que derogui definitivament el projecte perquè aquest no condicioni la redacció del nou POUM. La CUP presentarà una moció en el proper plenari perquè l'Ajuntament pugui suprimir l'ARE i redacti uns criteris urbanístics "que s'allunyin de la bombolla immobiliària i la depredació del terme municipal".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

CANICLOSO  01 de Juny de 2013

QUE SI, QUE SI, EL NOU POUM ya te nous criteris...!!!

El Sr. Domingo, en el seu nou POUM, ja contempla aquestes anomalias, que sempre estem en el mateix: "El tripartit de Reus, havia posat damunt del taula un increment poblacional i una demanda d'habitatges, que no tenia ni peus ni caps". Ara sortim destapant el que els partits d'esquerres van fer, i ens van deixar. Sí, és veritat, ens van deixar un Reus sense diners, sense projecte, endeutats per a tota la vida...Però que és el que fa l'oposició, en aquest cas la *CUP? En comptes de tendir ponts, destapant els errors i no ofereix solucions!!Un metge et fa una anàlisi, diagnostica el resultat i al final si escau l'operació. En aquest municipi els partits polítics de l'oposició solament destapen el que han fet els de el govern anterior (PSC-IUV-ERC, i culpen a CiU i PPC. Però no ens diuen el que cal fer amb els deutes contraidas (pagar o no pagar), amb els problemes d'ingressos (doncs s'ingressa menys que en anteriors legislatures), que solucions hi ha...?Volem mantenir tot el dispendio anterior, etc. Com es fa? Doncs tot el que fan els que manen ara està malament...etc. Malament anem senyors...!!

Reportatges