La primavera amb pluges abundants ha afavorit la presència de mildiu als ceps. Justament el mildiu ha estat el responsable d'una reducció en la producció del 10% respecte a la collita de l'any passat, però que no ha arribat a afectar la maduració del raïm, d'aquí que la qualitat sigui tan alta. Això significarà que dels 55 milions de quilos de raïm del 2007, es passi enguany a 50 milions de quilos de producció.
El procés de maduració del raïm d'enguany ha estat força gradual a conseqüència de les abundants pluges primaverals i per unes temperatures força suaus a l'estiu. Això també ha comportat un retard d'entre 10 i 15 dies, de manera que ha calgut esperar fins la tercera setmana de setembre per tenir un inici de verema generalitzat. Aquesta maduració més lenta també ha provocat un lleuger augment del grau alcohòlic.
Pié ha reconegut un cert descens en el consum de vi pel que fa al mercat interior, però confia en una lleugera recuperació per aquest any gràcies a les campanyes de promoció que es vénen realitzant. Ha admès la dificultat d'entrar en certs sectors de la població. La DO Catalunya fa campanyes de promoció entre els restauradors i entre gent experta que marca tendències en el món del vi en blogs d'internet.
També s'ha destacat la importància dels nous formats de les ampolles, entre els que han destacat les de 37cl. i les de 50cl., sense descartar-ne de més grans, com el 'magnum', o de més petits.
La DO Catalunya aplega unes 60.000 hectàrees de superfície vitícola repartides en més de 300 termes municipals de Catalunya i 203 cellers, amb una producció de 35 milions de litres de vi. La producció màxima admesa per poder ser destinada a l’elaboració de vins amb DO Catalunya és 10.000 quilos-hectàrea per a les varietats de raïm negre i 12.000 kg/ha. per a les varietats de raïm blanc.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics