Dilluns, 21 d'Octubre de 2024

La DO Catalunya preveu una producció de vi de gran qualitat

La denominació d'origen aplega 300 termes municipals i 203 cellers del Principat

30 de Setembre de 2008, per Jordi Garcia
  • Xavier Pié i Anton Castellar

    Jordi Garcia

La primavera amb pluges abundants ha afavorit la presència de mildiu als ceps. Justament el mildiu ha estat el responsable d'una reducció en la producció del 10% respecte a la collita de l'any passat, però que no ha arribat a afectar la maduració del raïm, d'aquí que la qualitat sigui tan alta. Això significarà que dels 55 milions de quilos de raïm del 2007, es passi enguany a 50 milions de quilos de producció.

El procés de maduració del raïm d'enguany ha estat força gradual a conseqüència de les abundants pluges primaverals i per unes temperatures força suaus a l'estiu. Això també ha comportat un retard d'entre 10 i 15 dies, de manera que ha calgut esperar fins la tercera setmana de setembre per tenir un inici de verema generalitzat. Aquesta maduració més lenta també ha provocat un lleuger augment del grau alcohòlic.

Pié ha reconegut un cert descens en el consum de vi pel que fa al mercat interior, però confia en una lleugera recuperació per aquest any gràcies a les campanyes de promoció que es vénen realitzant. Ha admès la dificultat d'entrar en certs sectors de la població. La DO Catalunya fa campanyes de promoció entre els restauradors i entre gent experta que marca tendències en el món del vi en blogs d'internet.

També s'ha destacat la importància dels nous formats de les ampolles, entre els que han destacat les de 37cl. i les de 50cl., sense descartar-ne de més grans, com el 'magnum', o de més petits.

La DO Catalunya aplega unes 60.000 hectàrees de superfície vitícola repartides en més de 300 termes municipals de Catalunya i 203 cellers, amb una producció de 35 milions de litres de vi. La producció màxima admesa per poder ser destinada a l’elaboració de vins amb DO Catalunya és 10.000 quilos-hectàrea per a les varietats de raïm negre i 12.000 kg/ha. per a les varietats de raïm blanc.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

jordi   03 d'Octubre de 2008

D.O o tonteria

 Realment és una xarlotada aquesta d.o qualsevol que sàpigue de vins sap que no és ni coherent ni serio. Ara bé D.O España em sembla bé, els borratxos tenen dret a saber d'on bé el vi barato i vulgar que es foten per pasar el fred. Només hi vec coherència i serietat. D.O España per identificar una cosa danyina per la salut

Una pena  01 d'Octubre de 2008

Juan

 DO Catalunya, otro churro carlista. DO España, ¡por Dios! Eso nunca

José Luis  30 de Setembre de 2008

VAYA D.O. !

Con este nombre no llegareís ni a la vuelta de la esquina; os propongo otro: D.O. España. Conocida en todo el mundo os abrirá muchísimas más puertas.
No hay que ser tan aldeano y a españolear por el mundo toca!
Viva España !!!!!!!!!!!

Reportatges